Din nou in Dobrogea: Razelm Luxury Resort
Nu cred ca a fost vreun an in care sa nu poposim macar un weekend prin Dobrogea. E una din cele mai frumoase zone ale Romaniei, cu natura superba si fascinante vestigii istorice, si, in plus, este la doar 2-3 ore de Bucuresti. De cateva luni aveam in vizor un nou resort pe malul lacului Razim: Razelm Luxury Resort, asa ca intr-un weekend de mai insorit acolo am poposit.
>> Vezi oferte de cazare la Razelm Luxury Resort
Cum ajungi si cum este la Razelm Luxury Resort
Avantajul de a sta pe malul unuia dintre lacurile intinse din Dobrogea, fata de Delta Dunarii, este ca vei ajunge usor cu masina. Sub 3 ore am facut din Bucuresti pana am intrat pe poarta resort-ului, dar canalele si stuful si atmosfera este un pic similar cu cea a deltei, de care de altfel esti foarte aproape.
>> Vezi oferte de cazare la Razelm Luxury Resort
Cu o masinuta haioasa, cu aspect de epoca, am fost condusi la bungalow-ul nostru. Pentru ca da, am stat la un bungalow la Razelm, direct deasupra unui canal cochet, inconjurat de stuf, si cu o terasa generoasa, dotata cu un jacuzzi, care a fost deliciul intregii familii.
Camera in sine este tare simpatica, decorata in stil rustic-tropical, cu un pat dublu si unul single. Este perfecta pentru o familie cu un copil, sau la limita cu doi mici. Noi, 4 fiind, am mai luat o camera single in cladirea principala, deasupra restaurantului.
Daca tot vorbim de restaurant, am fost placut impresionata. O bucatarie variata, atat cu preparate dobrogene, cat si internationale.
Poti inchiria biciclete, si hidrobiciclete, se pot organiza excursii pe lac, si vara exista si o piscina pe malul canalului. Alaturi de restaurant si marina este un loc mare de joaca, si terenuri de sport. Copiii au fost foarte incantati ca au avut unde sa se joace si sa zburde in voie.
>> Vezi oferte de cazare la Razelm Luxury Resort
Pe unde ne-am plimbat un weekend prin Dobrogea?
Nu esti fara optiuni extrem de diferite in Dobrogea. In primul rand, noi am fost primavara. Si primavara Dobrogea este despre flori si culoare. Chiar in imediata vecinatate a Razelm Luxury Resort incep campurile nesfarsite si galben fosforescent de rapita. Cu totii stim pozele in rapita, care inunda social media in fiecare primavara? Ei bine, sunt aici sa va spun ca nu poti efectiv sa nu opresti sa o pozezi aceste flori galbene ce umplu Romania in mai. Este prea intens galbenul lor!
De ani de zile pandesc inflorirea bujorilor dobrogeni. Si norocul mi-a suras anul acesta, cand am prins primele zile in floare ale bujorilor dobrogeni, si am facut un traseu superb prin padure pe Dealul Bujorului, vizavi de cetatea Enisala. Inca nu erau infloriti chiar toti, dar florile rosu intens protejate si atat de frumoase vor tine doar doua saptamani. Dealul Bujorului, rezervatie naturala din Enisala, este un loc superb pentru o drumetie in natura si in restul anului. De sus, de la cel mai inalt punct al sau, o priveliste superba cu cetatea Enisala si lacurile din prejurul sau ti se va infatisa!
Am profitat de vremea superba de mai pentru o alta drumetie pe care ne-o doream demult. Am parcurs la pas Cheile Dobrogei, unul din cele mai frumoase segmente de drum din Romania, pe sus pe deasupra soselei, si peisajul e cu adevarat superb!
In apropiere, o alta drumetie ne astepta, un loc plin de mister la care doream demult sa ajungem: Pestera Sf Casian. Traseul pana la Pestera Sf Casian nu e nici lung (cam 1.5km din parcarea de langa Manastirea cu acelasi nume), nici greu (desi la final urci pe o scara perpendiculara de metal lunga de 6 metri), dar intr-o zi insorita si colorata este spectaculos!
Salbaticia Dobrogei e evidenta la tot pasul. De nenumarate ori am oprit sa salvam mici testoase, ajunse din greseala pe carosabil, si de peste tot berze se uitau de sus la noi. Ba ne-am intalnit si cu un mic sarpe de apa!
Alt task in acest weekend – diversitatea culturala si etnica a Dobrogei: in cativa kilometri si 3 sate apropiate am oprit la o biserica construita de bulgari crestini la 1850, ingropata un metru in pamant pentru a nu fi cea mai inalta cladire din sat si fara turle pentru a nu semana cu o moschee, Biserica Ingropata Istria, o foarte turcoaz si aurie biserica lipoveneasca pe rit vechi in Sarichioi, Biserica lipovenească „Nașterea Maicii Domnului” si o moschee istorica, de pe la 1600, in Babadag, Geamia Ali-Gazi Pașa, care din pacate nu s-a putut vizita si in interior.
In Babadag de altfel am oprit pentru altceva: ne-am plimbat, aproape de apus, pe Dealul cu sculpturi, pe versantul de sud al dealului Koyun Baba, unde gasesti o colectie impresionanta de sculpturi, ramase in urma a mai multe tabere de sculptura organizate aici (ultima in 1986), toate cu panorama superba a acestui oras dobrogean multi etnic si cultural. Locul, complet nepromovat din pacarte, ne-a amintit de Tabara de sculptura de la Magura, in care mereu ne-a facut placere sa ne plimbam.
Alte idei prin Dobrogea: Cetati Dobrogene | Gura Portitei | Muntii Macin | Moduri de a vizita Delta Dunarii
>> Vezi oferte de cazare la Razelm Luxury Resort
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. |