Sus
  >  Calatorii cu copii   >  5 locuri si 5 plaje de neratat pe insula Lefkada

Am petrecut ultima saptamana de vara anul trecut pe Lefkada, si ni s-a parut spectaculoasa! Adevarul este ca ne era dor de Grecia, nu mai fusesem din 2018, asa ca am profitat la maxim de tot ce ne-a oferit insula, care a fost in fapt doar un stop dintr-un roadtrip pe meleaguri grecesti de doua saptamani. Asa ca, iata, 5 locuri si 5 plaje de neratat pe insula Lefkada, una din cele mai accesibile insule grecesti pentru romani, avind si zbor direct din Bucuresti, dar putind ajunge usor si cu masina, conectata fiind de continent cu un pod.

>> Alte insule grecesti pe care am mai ajuns cu copiii pana acum
>> Cauta alte cazari in Lefkada | Vezi oferte la Amarandos Villas

5 plaje superbe pe insula Lefkada

Plaja Egremni, turcoaz fara limite

Da, mergi pe jos vreun kilometru si jumatate, si apoi cobori cam 600 de trepte abrupte pana ea (pe care le vei urca la plecare), dar este practic simbolul insulei. Egremni are niste nuante de turcoaz absolut ireal, si, desi nu e ideala de inot – des sunt valuri mari si curenti puternici, luati-va niste bauturi si ceva gustari, si faceti aici un picnic, si o plimbare, este un loc exceptional de frumos! Atentie, pe plaja Egremni nu sunt facilitati de niciun fel!

Plaja Agios Ioannis

O alta plaja scenica, dar mai usor accesibila de data aceasta, este Plaja Agios Ioannis. Cu nisip pazit de mori de vant, este o plaja apreciata de kite surferi, dar are si zone bune de inotat. In plus, la marginea ei sunt mai multe terase si restaurante, pentru un moment de relax privind valurile. Este de altfel si foarte aproape de Lefkada Town, capitala insulei, si este o combinatie de nisip cu pietricele.

Plaja Vasiliki, preferata copiilor

Daca primele doua plaje de care am povestit mai sus sunt scenice, dar uneori cu valuri mari, golful Vasiliki, cu apele sale calme si intrarea foarte lina in apa ofera locul de joaca acvatic ideal pentru copii. Dar nu trebuie sa credeti ca daca e o plaja calma, cu nisip fin, peisajul nu este superb, pentru ca v-ati insela. Cu cassute colorate, Vasiliki e un mic orasel sarmant, si intr-o parte a plajei poti admira apele golfului, inconjurate de maluri stancoase pline de paduri dese, de la unul din multele restaurante agatate deasupra apei. Aici, pe plaja Vasiliki, ne-am petrecut toate finalurile de zi de pe insula Lefkada.

Plaja si golful Ammoussa

Ammoussa este o plaja tare simpatica, un mic golf turcoaz cu o taverna la marginea plajei, un mic secret mai nestiut de pe Lefkada, la care trebuie sa ajungi cu masina. Nu e insa foarte departe de Vasiliki, si noua ne-au placut diminetile aici, cand apa marii e calma, si poti face si snorkeling pe langa stancile din jur.

Golful acuns Lagkadaki

Nu departe de plaja Ammoussa se afla alta plaja mult mai ascunsa, Golful Lagkadaki, o plaja mica si scenica, la care multa lume ajunge cu barca. Noi insa stateam la o vila chiar deasupra lui, si diminetile era doar al nostru. Este ideal pentru snorkeling, am vazut aici chiar si o steluta de mare, fiind inconjurat de multe stanci iesind din apa.

5 locuri pe care sa nu le ratezi intr-o vacanta pe Lefkada

O vizita in Lefkada Town

Cea mai mare asezare de pe insula Lefkada, si sediul tuturor institutiilor oficiale, deci capitala insulei, este Lefkada Town, oras asezat imediat dupa podul ce uneste insula de continent. Peste 10 000 de oameni traiesc permanent aici, dar Lefkada Town primeste pregatita turistii ce iau cu asalt vara de vara insula, cu o sumedenie de taverne, un centru vechi cu case albe cochet si multe magazine de produse traditionale. Influentele venetiene se vad in canalele din oras, iar podul venetian de lemn este unul din obiectivele principale de aici.

Agia Mavra, cetatea venetiana ce pazeste intrarea spre Lefkada, si bancurile de nisip din jurul ei

Intre podurile ce unesc insula Lefkada de restul Greciei vegheaza o batrana cetate fortificata venetiana, Agia Mavra, ce te asteapta chiar si sa o vizitezi si sa ii descoperi istoria. Iar marea pare ireal de turcoaz de la ferestrele sale de piatra si de pe zidurile ei groase.

Cetatea este inconjurata de bancuri de nisip spectaculoase, intre ape turcoaz, si pe multe dintre ele sunt amenajate mici plaje, cu umbrelute colorate.

Restaurantul Amente, deasupra insulei si a norilor

Un apus la Amente, poate cel mai faimos restaurant de pe Lefkada, este o amintire de neuitat in ritm de jazz. Nu ezita, din timp, sa iti rezervi masa, altfel nu vei putea lua cina aici! Noi am petrecut aici un apus spectaculos la propriu, si o dubla aniversare in ritmuri de jazz.

Cascada Nidri, pereti abrupti si un lac turcoaz

Traseul nu este foarte dificil pana la Cascada Nidri, dar este atat de racoros, mergind pe langa firul apei, incat merita cu prisosinta o pauza de plaja pentru a vedea aceasta cascada ce formeaza un lac turcoaz la baza ei, in care te poti si balaci daca vrei o doza extra de racorire.

Golful Sivota si restaurantele sale cochete

Ne-a placut teribil turcoazul golf Sivota, cu cochetele sale restaurante pline de flori, ce servesc mancare traditional greceasca. Atat de mult ne-a placut incat am revenit de doua ori, si seara si la pranz aici, ceea ce va recomandam si voua daca ajungeti pe Lefkada!

Unde ne-am cazat pe Lefkada?

Stiam ca nu vrem sa stam intr-o statiune aglomerata, si cum eram cu masina am decis sa cautam o vila mai retrasa, dar totusi aproape de o plaja mica, pe care sa ne balacim diminetile, inainte de a porni in explorari pe insula. Asa ca am ales o casuta de la Amarandos Villas, care s-a dovedit perfecta pentru familia noastra de 2 adulti+2 copii. Am avut doua dormitoare, o mica terasa, dar si o mica piscina privata in care copiii s-au jucat in fiecare moment liber. Iar privelistea cu marea cea foarte bleu ne bucura diminetile.

>> Cauta alte cazari in Lefkada | Vezi oferte la Amarandos Villas

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare