Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Unde mergem in Grecia cu copiii?

Anul trecut, mai mult din greseala, am reusit sa nu ajungem in Grecia nici macar pentru un weekend, nici cu copiii, nici fara, si cred ca este primul an din multi in sir in care nu am mancat tzatziki la el acasa (in sensul ca am tot plecat in alte directii – vezi aici cum a fost 2019 pentru noi, si ne-am trezit ca nu mai avem cand sa pasim si pe taramul zeilor).

Dar cum nu repetam o greseala de doua ori, anul acesta ne-am rezervat inca din iarna o saptamana in Grecia la vara cu copiii, asa ca ma pun pe facut o scurta retrospectiva, si pe facut recomandari, de insule din Grecia minunate de mers cu copiii, testate de noi, intai cu un copil, apoi cu doi, pe parcursul a 10 ani.

Lefkada si plajele sale turcoaz

Lefkada este una din cele mai usor insule de ajuns, fiind conectata de Grecia continentala prin pod. Dar exista si zbor direct catre ea din Bucuresti, deci ce mai astepti? Vei avea parte de plaje absolut spectaculoase pe Lefkada!

Samothraki cu copiii – daca vrei liniste si pace intr-o insula superba din Grecia

Am stat o saptamana in Samothraki, cea atat de linistita, desi e vecina cu populara Thassos, si am avut parte de plaje pustii, taverne cu mancare delicioasa si multa relaxare.

Corfu, rasarituri si apusuri spectaculoase

Culorile rasariturilor si ale apusurilor din Corfu mi-au ramas adanc impregnate in minte. Dar si distractia si aventurile avute timp de o saptamana cu cei doi copii, timp in care am explorat insula in toate directiile, fiind cazati undeva pe la mijlocul ei.

Peisaje extraordinare in nuante de turcoaz in Zakynthos

Nu am stat in aglomeratele statiuni din Zakynthos, precum Laganas, ci am avut un hotel mai retras, chiar pe malul apei. Plajele de pe aceasta faimoasa insula din Grecia sunt perfecte in mare parte pentru mers cu copiii, cu intrare lina in apa, iar anumite locuri „la inaltime” iti vor aduce in fata ochilor niste peisaje absolut minunate.

Kos cu copiii, toate frumusetile unei insule din Grecia, plus ape termale pe malul marii

Indiferent ce planuri aveam pe zi de explorat frumoasa insula KOS, apusul ne prindea in acelasi loc, la piscinele naturale, pe malul marii, pline de ape termale calde, unde ne balaceam in voie, pe atunci impreuna doar cu un singur copil.

Creta, cea mai mare insula din Grecia, un loc excelent de mers cu copiii in vacanta

In Creta am mers ultima oara acum multi ani, pe cand fiul meu cel mare era mic, dar tin minte minunatele plaje Elafonissi si Balos, si interesantele ruine ale Palatului din Knossos. De revenit, cat de curand, pentru improspatarea amintirilor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare