Sus
  >  Destinatii   >  Insula Thassos si relaxare de un weekend pe plaja in Grecia

De multa vreme tot auzeam despre cat de frumoasa este insula Thassos, dar faptul ca nu are aeroport era pentru mine un dezavantaj major. Nu ma vedeam inhamind copiii la 10 ore de mers cu masina, in niciun fel de scenariu, oricit de frumos ar fi fost la plaja la destinatie. Dar intr-un weekend recent s-a ivit oportunitatea de a calatori doar in doi, singuri si fara de copii, si am decis sa dam o fuga pana in Grecia. Fara copii, am parcurs drumul pana pe tarmul grecesc, in Keramoti, in aproximativ 7 ore, si de acolo ne-am urcat pe un ferryboat care ne-a dus in 30-40 de minute in Thassos.

Insula este micuta, soseaua care o inconjoara are aproximativ 100 de km, iar jumatate din ei nu sunt asa de frumosi sau turistici, asa ca in 3 zile am putut vedea atractiile principale, dar si lenevi in voie la soare.

Ce poti face si ce atractii poti vedea pe insula Thassos?

Plajele frumoase din Thassos

Thassos iti ofera plaje nenumarate, pustii si scenice, dar cu timp limitt la dispozitie, doua destinatii mi s-au parut de neratat in Thassos.

Giola sau Grota sirenelor, o plaja atipica pe insulaThassos

Prima pe lista este Giola, sau Grota sirenelor, o laguna de piatra pe malul marii, foarte adanca, de pe marginile careia cei curajosi faceau salturi spectaculoase in apa. Drumul pana la ea trece pe langa o alta plaja draguta, unde poti poposi la dus sau la intors, si este un drum neasfaltat cam denivelat. Daca nu vrei sa iti chinui masina, am vazut si niste buggy care ofereau naveta pana la inceputul coborarii spre Giola, pentru ca vei cobora pe jos prin soare aproximativ 15 minute ca sa ajungi pe malul pietros al marii, de unde poti admira laguna cea azura si poti sari sa te balacesti in voie.

Marble Beach, spectaculoasa combinatie intre turcoazul valurilor si albul nisipului de marmura

Al doilea punct de atractie mi s-a parut chiar si mai spectaculos. Marble Beach este o plaja-golfulet total atipica, din cauza nisipului sau. Mai bine zis pietricelelor care o acopera, albe, din marmura, care, in contrast, creaza cel mai turcoaz intens posibil in apele marii.

Plaja aceasta exista datorita carierei de marmura din acea zona din Thassos, resturile extractiei de cuburi gigantice de marmura fiind deversate pe Marble Beach sau pe Vathy Beach, o plaja mai mare de alaturi, dar nu la fel de spectaculoasa insa. Mi s-a parut spectaculos si drumul pana la plaja, prin cariera de marmura, si am oprit sa facem poze cu cuburile uriase perfect albe ce asteptau sa fie transportate de aici.

Manastirea Arhanghelului Mihail, alt loc frumos la care sa opresti pe insula Thassos

Un loc care merita un popas este si Manastirea Arhanghelului Mihail, cocotata pe niste stanci, care iti ofera un view superb in lungul insulei.

Taverne grecesti scenice pe Thassos

Seara sau la pranz, poti merge pe plaja Aliki, care este plina de taverne cu mancare delicioasa. Iti poti lua aici si sezlong sa stai la plaja (gratis daca esti clientul tavernei de care apartine bucatica respective de plaja), dar noua ni s-a parut prea inghesuit si am preferat sa degustam o musaca delicioasa pe inserate.

Un alt loc bun de servit pranzul sau cina este in unul din satele din munti, Maries sau Theologos, unde gasesti nenumarate taverne traditionale, care te imbie cu portii gigantice. Noi am ajuns doar in Theologos pentru un pranz cu view muntos, in Maries, situat un pic mai departe de hotelul nostru nu am mai apucat, desi era mai tentant pentru ca citisem ca ar fi si o cascada aici, dar mereu este bine sa ramana ceva de vizitat si pentru data viitoare.

In ultima zi, in timp ce ne indreptam spre ferryboat ne-am oprit sa luam pranzul pe alta plaja, lunga, cu apa azura, in oraselul cel mai mare din Thassos, Limenaria. A fost finalul perfect pentru aceasta mini vacanta ultra relaxanta.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare