Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Platoul de filmare din vulcan, si cum poti vizita Complexul Geologic Racos

Vreme de aproape 2 ani accesul catre marginea craterului vulcanului Racos, unul din locurile dragi mie, loc pe care l-am explorat de multe ori de-a lungul timpului, a fost restrictionat si pozele interzise cu desavarsire. Acest lucru s-a datorat faptului ca in craterul vulcanului Racos (Sit Natura 2000 si rezervatie naturala) s-a filmat un western, Django, lucru ce a dus la construirea unui adevarat sat din Vestul Salbatic intre peretii rosiatici ai batranului crater stins.

Cum arata platoul de filmare a serialului western Django din craterul vulcanului Racos

In primavara 2022 filmarile s-au incheiat, si accesul pe sus deasupra craterului este din nou permis, la fel si fotografiatul. Platoul de filmare din Racos este intact insa in interiorul craterului, si catre el accesul nu este permis.

Am urcat de la parcare panta pana la marginea craterului, si i-am dat un inconjor vulcanului pe sus. Peisajele, ca intotdeauna la Racos, sunt naucitoare. 

Cum este o vizita la Complexul Geologic Racos in 2022? Care sunt obiectivele vizitabile?

Nu mai fusesem de cativa ani la Racos, si l-am gasit cu taxa de acces si paznici, cu parcare amenajata, terasa si magazin de suvenire. Lucruri de altfel normale la un asa monument natural deosebit, unul din cele mai frumoase locuri din Romania in opinia mea.

In biletul de intrare la Complexul Geologic Racos sunt incluse, pe langa vulcan, si vizita la Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald, si la Castelul Sükösd-Bethlen din chiar satul Racos. Pana la ambele, de la parcarea mare, amenajata, la cateva sute de metri de poarta de acces unde vei plati biletul (doar cash) mai mergi doar cateva minute.

Daca lacul si coloanele le-am admirat de atatea ori, e prima oara insa cand gasim Castelul Sükösd-Bethlen deschis. Si nu doar deschis pentru explorat, ci si cu ghid, un localnic care ne-a povestit istoria zonei, a carierei de bazalt din vulcan, a familiilor de nobili ce au locuit in castel, si a satului in sine. Dar ne-a si explicat cum au reusit locuitorii satului Racos sa detina un vulcan si intreaga zona protejata din jurul sau.

Unde te cazezi pentru a vizita vulcanul Racos?

Cea mai faina cazare la care am stat in zona, aproape de Racos si Complexul sau Geologic, a fost in satul Bunesti la Bike Check Inn (citeste cum a fost experienta noastra acolo). Dar sate precum Crit, Saschiz, Roades, Racos, Viscri sunt idei bune de cazare pentru o vizita de o zi la vulcan si imprejurimi.

>> Citeste si un articol mai vechi despre vulcanul Racos si vizite aici inainte de a fi cu bilet de acces si platouri de filmare

Ai fost la vulcanul Racos si restul de obiective din jurul sau? Care sunt pentru tine cele mai frumoase locuri din Romania?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare