Sus
  >  Destinatii   >  Ce hotel sa alegi in Lisabona – 3 recomandari cu un design aparte

De multe ori ne pomenim in Lisabona doar pentru o zi si o noapte, in tranzit catre alte zone, fie ele prin Azore, fie chiar tot prin Portugalia. Si de fiecare data cautam sa stam in alta zona a frumoasei capitale portugheze, si sa „testam” un alt hotel. Si iata 3 dintre recomandarile noastre, in 3 zone dinstincte din Lisabona.

Un hotel pe malul marii – Myriad by Sana

Chiar la capatul falezei ce incepe la Ocenarium si continua cu un traseu de cabina se gaseste un hotel pe care nu ai cum sa nu il remarci, cu o silueta de panza de barca, ce iti aduce aminte de Burj al Arab. Cu restaurant chiar deasupra apei, si o piscina cu privelisti panoramice la ultimul etaj, dar si o platforma de observatie in turn, a fost alegerea noastra pentru o noapte de tranzit in Lisabona inspre o saptamana pe Sao Miguel, cea mai mare insula de pe Azore.

Palacio do Governador, un hotel la doi pasi de Turnul Belem, una din cele mai faimoase atractii din Lisabona

Palacio do Governador, un hotel ce imbina arhitectura istorica, fiind gazduit in fosta casa a guvernatorului turnului Belem, cu superbe azulejos ce decoreaza peretii spatiilor comune, dar si cu obiecte de arta moderna din loc in loc, cu ruine romane pe proprietatea sa, si cu doua piscine exterioare si un centru de spa interior minunate. Aici am stat cu alta ocazie, tot in drum spre Azore, de data aceasta inspre insula Terceira.

Dupa cum am spus deja, hotelul este la doi pasi de Turnul Belem si de Museu do Combatente, muzeul militar din Lisabona, gazduit intr-o veche fortareata, si care merita cu siguranta o vizita. Si faimoasa cafenea cu Pasteis de Belem este in apropiere.

Memmo Principe Real, hotel design cu priveliste de sus catre Lisabona

Daca primele doua hoteluri-recomandari pentru Lisabona din acest articol au fost la marginea apei, in partea de jos a orasului, vin acum cu o recomandare in cartierele de sus: Memmo Principe Real, un hotel care din primul moment te impresioneaza cu privelistile panoramice cu casele Lisabonei de sus, puse in valoare de pereti de geamuri de sus pana jos. Daca ar fi fost vara, piscina ar fi fost atractia noastra principala, dar noi am poposit aici in decembrie, la intoarcere din Sao Tome e Principe.

In zona recomand o plimbare prin Bairro Alto, cu strazile sale vechi, cu case cu azulejos pe fatada, tramvaie grabite, restaurante bune, multe terase cu sangria, miradouros (nu ratati Jardin de Sao Petro de Alcantara pentru vederi fabuloase catre Castelo de S Jorge), iar Convento de Carmo si Elevador de Santa Justa sunt la capatul unei plimbari scurte.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare