Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Ce poti face o zi cu copiii in Aeroportul International FRA din Frankfurt

In drumul nostru spre Namibia, singurul traseu posibil a fost cu o escala lunga in Aeroportul International din Frankfurt (FRA). In mod normal lucrul acesta nu ne-ar fi deranjat, ba chiar bucurat. Am fi iesit in oras, ne-am fi cumparat o cafea si un covrig, si ne-am fi plimbat pe stradutele orasului. Insa in pandemie lucrurile mereu sunt mai complicate, si ne-am aflat cu 12 ore la dispozitie, pe zi, in imposibilitatea de a putea parasi zona internationala a aeroportului (cu cele mai multe dintre magazine si restaurante inchise)

Dar totusi: ce am facut 12h in aeroportul din Frankfurt cu copiii?

Am cautat locurile de joaca

Din fericire locurile de joaca erau deschise (si am avut ceva emotii despre cum vor fi, pentru ca in aeroportul Schipoll din Amsterdam, vizitat de noi peste pandemie in drum spre Tanzania si Aruba, stau inchise) si sunt chiar simpatice, copiii nostri le-au placut. Noi am gasit doua, unul in zona portilor B, in forma de elicopter, si unul in zona Z, cu literele FRA gigantice pe care te poti catara.

Ne-am plimbat cu trenuletul pe sine suspendate intre terminale

In mod normal doar un mijloc de a ajunge la poarta de imbarcare, pentru noi trenuletul pe sine suspendate, ce face legatura intre terminalele aeroportului din Frankfurt, a fost o distractie in sine, mai ales ca era mereu gol si avea un traseu cu privelisti faine cu avioanele.

Am vizitat terasa de observatie a avioanelor din aeroportul Frankfurt, din zona de porti B

Singura terasa externa pe care am gasit-o este in zona portilor B (chiar langa McDonalds), si aici am stat si am mancat cina, privind (si pe luneta) apusul deasupra aeroportului. Terasa avea bancute confortabile, si erau putini fumatori, astfel incat a fost chiar o experienta placuta.

Ne-am cazat cateva ore la hotel

Da, pentru ca inauntru terminalului international, langa poarta Z26, se gaseste un hotel, My Cloud, unde poti sa te cazezi si doar cateva ore, in zona de transit. Camerele sunt mici, dar ai dus si toaleta personala, plus un pat in care te poti intinde confortabil. Copiii au si dormit cateva ore, s-au uitat si la televizor la desene, pe geam admiram avioane, a fost o experienta pe cinste, care ne-a placut la toti.

O alta optiune de cazare pentru cateva ore o reprezinta capsulele NapCabs pe care le poti inchiria in regim self-service, cu plata cu card, si care sunt situate in zona portilor B.

Si in rest, ne-am plimbat pe holurile pustii ale unui aeroport intr-o tara in lockdown de pandemie.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare