Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cum a fost cu copiii la Kaliakria Resort in Bulgaria

Ultimul weekend din vacanta aceasta lunga de vara am ales sa ni-l petrecem la Marea Neagra. Nu o mai vazusem de hat din martie, acum o viata, inainte de lockdown. Cand tot de pe tarmurile bulgaresti i-am admirat valurile, intr-un weekend offseason in Varna de Martisor. Asa ca am studiat un pic oferta, am descoperit ca litoralul romanesc este inca absolut full, asa ca ne-am orientat catre Bulgaria, in zona ei de nord, pentru a fi aproape, si am optat sa ne cazam cu copiii la Kaliakria Resort, intr-o zona de maluri abrupte cu stanci albe, unde mai testasem, in apropiere, si Thracian Cliffs sau Lighthouse Hotel.

>> Cauta oferte la Kaliakria Resort

El Balcon del Mundo, si piscinele infinitului, atractiile la Kaliakria Resort

Cel mai celebru punct din resort este cu siguranta restaurantul panoramic El Balcon del Mundo. Intr-adevar, privelistea cu marea de sus este spectaculoasa. Aici vei lua micul dejun daca esti cazat in Kaliakria Resort, dar daca vrei sa manaci si la pranz sau cina este bine sa iti faci rezervare din timp, este un restaurant popular si printre cei necazati aici sau doar in trecere pentru o zi in Bulgaria.

Copiii insa au fost teribil de incantati de piscine, multe la numar (este un resort mare, cu multe blocuri, in care sunt atat camere de inchiriat, cat si apartamente private). Iar unele piscine beneficiau de privelisti frumoase cu marea, o placere. Desi resortul este mare, si aproape plin chiar daca la jumatate de septembrie, piscinele mari si multe nu erau aglomerate in niciun fel.

>> Cauta oferte la Kaliakria Resort

Pe unde ne-am plimbat prin Bulgaria cu baza la Kaliakria Resort?

Pe drumul de dus inspre Kaliakria Resort, stop la o statuie uitata de vreme

Am trecut inspre Kaliakria Resort vama pe la Negru Voda, ocazie perfecta pentru a opri la Monumentul de la Straja, unde ne doream demult sa ajungem,

Plaja de sub stancile albe: Cybele beach din Topola

Kaliakria Resort este cocotat sus pe stanci, mult deasupra lui Thracian Cliffs de exemplu (pe care il poti admira din El balcon del Mundo) asa ca iti trebuie masina pentru a merge la plaja (este si o ecopoteca ce porneste de la hotel, dar imi inchipui ca pe timp de vara, mai ales intoarcerea, nu este o distractie sub razele soarelui). Asa ca am urcat in masina, si 3km mai incolo am parcat deasupra unei plaje tare scenice: plaja Cybele, strajuita de stanci foarte albe si valuri foarte bleu. Are si un mic bar pe plaja, si sezlonguri de inchiriat, dar si o parte „la liber”. Nu e deloc lata, asa ca imi imaginez ca poate deveni foarte aglomerata, dar in septembrie a fost fix ce ne trebuia. In zare se zareste Cap Kaliakra si multele sale eoliene.

O plimbare prin Balcic

Nu suntem la prima vizita la Palatul Reginei Maria din Balcic si ale sale gradini, dar copiii da, si toata familia ne-am bucurat de o plimbare placuta intr-un loc tare frumos. Am admirat cactusi, flori, interioarele palatului, cascade si rauri. Pentru a cobora apoi pe malul marii in Balcic, unde am mancat pranzul la un restaurant, numit foarte potrivit cu locatia si perioada: Corona.

Cina intr-un peisaj aparte in Kavarna

Plaja din Kavarna este inghesuita intre prapastii abrupte, directe inspre mare. Si niste vechi cladiri industriale completeaza peisajul intr-un mod total atipic. Am prins aici apusul, si o cina delicioasa, si ne propunem sa revenim in acest loc pentru a il explora mai bine, poate intr-un nou offseason la malul bulgaresc al Marii Negre. De data aceasta am testat Old Bridge restaurant, cu mese chiar deasupra marii, si a fost totul delicios.

Scurt popas la complexul Rusalka, pentru a sti ca trebuie sa revenim

Duminica pe drumul de intoarcere am oprit pentru o cafea si un pic de explorare la complexul Rusalka. Aici vei gasi niste golfulete scenice pentru a intra in mare, casute de cazare si, spectaculos, piscine termale deasupra valurilor. Nu este cel mai proaspat renovat complex din lume, dar locul este extraordinar de frumos, asa ca ne-am pus in plan sa revenim.

Apus la Vama Veche, incheiere de weekend in Bulgaria

Dupa trecerea granitei inapoi in Romania, situatia pe navigatii arata dezastruos, cu Autostrada Soarelui complet plina si rosie. Asa ca am poposit in Vama Veche, pe plajele ei la lasarea serii goale, pentru a admira marea in culori de apus si a manca rapid o pizza.

Cum este in pandemie in Bulgaria, si in mod particular la Kaliakria Resort?

Pentru ca am fost intrebata, sa detaliez cum este in pandemie in Bulgaria. Mai fusesem in aceasta vara pandemica in Bulgaria o data, dar nu la mare, ci intre vii, la Starosel Wine & Spa, asa ca stiam cam la ce sa ne asteptam: bulgarii nu poarta masti cam pe nicaieri (si nici nu este obligatoriu in tara vecina decat in foarte putine cazuri), dar dezinfectat exista peste tot, si regulile iti sunt amintite din loc in loc. Si fix asa a fost, ba de data aceasta am putut observa ca nici vreo distantare sociala nu aplica in vreun fel, grupuri mari de bulgari se pupau si strangeau in brate in voie. Noi insa ne distantam social de felul nostru de-o viata, si nu ne imbulzim vreodata, asa ca pentru noi aceste amanunte nu ne deranjeaza.

>> Cauta oferte la Kaliakria Resort

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare