Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cum a fost cu copiii la Lighthouse Hotel Golf&Spa, pentru un weekend in extrasezon pe litoralul de nord-est din Bulgaria

Cu ocazia weekendului nostru hai hui prin nord-estul Bulgariei, la vizitat de cetati, stanci si plimbari pe malul marii, am testat cu copiii unul dintre cele mai cunoscute resorturi din apropiere de Balcic: Lighthouse Golf&Spa. Este la mare, bineinteles. Dar sus, sus pe cliffs. Am stat in dubii daca sa mergem din nou la Thracian Cliffs, hotel care ne placuse tare mult la final de sezon estival in 2014, sau sa incercam unul nou.

 

Lighthouse, un hotel plin si in off-season, de familii cu copii si jucatori de golf

Spre marea mea surpriza, desi offseason, hotelul era plin ochi de turisti. Nemti, rusi, italieni, francezi, romani; toate natiile venite pentru aer curat, vederi frumoase la mare, si mai ales terenul impecabil de golf din jurul hotelului, atractia principala.

De altfel, Lighthouse mi se pare mult mai potrivit ca destinatie de golf, decat ca si hotel pentru mers la plaja. Iar daca nu esti golfer, este bun de cazare pentru off season, cand nu este vreme de stat la soare, ci doar de plimbare.

Plaja sa, un golf micut strajuit de pereti stancosi, este foarte departe de hotel, inghesuita intre alte pensiuni si hoteluri, trebuie neaparat mers cu masina (Cativa kilometri) si nu parea foarte tentanta (e drept, acum se lucra la amenajare). Daca mai revin vara in zona, as alege Thracian Cliffs cu siguranta (sau as incerca inca unu resort din cele care se afla in zona).

Dar pentru noi, veniti in aprilie, chiar daca nu am avut treaba cu terenul de golf (care inteleg ca pentru pasionatii acestui sport este foarte bun) hotelul Lighthouse a fost perfect. Are o piscina mare, indoor, si jacuzzi, camere confortabile cu view la valuri, restaurant bun si terase si spatiu mare de alergatura (plus loc de joaca) in jurul cladirii.

Dimineata dupa micul dejun ieseam pe terasa pentru un pic de fotbal pe iarba sau in piscina golita de apa sau un pic de dezmortire la locul de joaca, pe topogane si leagane.

Apoi repede ne schimbam in costum de baie, si fugeam la piscina interioara, care a fost o surpriza foarte placuta: e mare si luminoasa, si copiii s-au distrat de minune.

Dupa vreo ora de balaceala, ieseam din resort, pentru programul zilnic de plimbari pe malul marii, pe poduri in cetati cocotate sau la admirat de pietre si stanci.

Weekend in nord-estul Bulgariei: 2 nopti la Lighthouse Golf&Spa / De la Varna la Shabla pe malul marii / Cetatea Ovech, padurea de piatra Pobiti Kamani si stancile minunate Chudnite Skali

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare