Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Weekend in Bulgaria cu copiii: Cetatea Ovech, padurea de piatra Pobiti Kamani si stâncile minunate Chudnite skali

In al doilea weekend din aprilie am fugit de ploaia din Bucuresti pana la malul marii. Dar nu la noi, ci in Bulgaria, pentru 2 zile de plimbari prin nord estul tarii, atat pe malul Marii Negre, cat si putin mai in interior, la trei obiective la care imi doream demult sa ajungem: cetatea Ovech, padurea de piatra Pobiti Kamani si stâncile minunate Chudnite skali de la Dalgopol.

 

Cetatea Ovech, un loc atat de frumos in Bulgaria

La jumatate de ora de Varna este o cetate catarata pe niste stanci inalte. De jos, din oras, se zaresc cateva ruine, si un pod lung si serpuitor de-a lungul marginii abrupte si stancoase. Cu podul acesta zarisem demult o poza, si pentru el imi doream sa ajung la cetatea Ovech.

Dar nu doar podul a fost absolut sarmant in vizita noastra de cateva ore sus pe stanci la cetatea Ovech. Ci si view-ul absolut superb de pe ruine, sau chiar de pe podul de lemn ce uneste doua platouri stancoase. Ne-am plimbat printre ruinele cetatii, bisericii din secolul 13, am urcat intr-un punct de observatie cam precar construit de lemn si am profitat de soare si peisaje superbe.

La cetate se poate ajunge in doua moduri: pe treptele originale sapate in piatra, cumva din spatele orasului, sau direct din oras, pe o scara in spirala, o constructie de metal impresionanta lipita de marginea peretelui de stanca perpendicular.

Pobiti Kamani, padurea de piatra, singurul desert din Bulgaria

De la cetatea Ovech, drumul nu este lung pana la Pobiti Kamani, si in 20 de minute maxim esti in singurul desert din Bulgaria, si unul din putinele din Europa, o zona de aproximativ 7km, acoperita de nisip. La intrare vei primi cateva informatii despre padurea de piatra, sute de pietre inalte de pana la 10 metri, rezultatul unui fenomen natural probabil petrecut pe fundul marii care odata era aici.

In antichitate desertul era loc sacru, iar acum un anumit punct, marcat de un cerc de pietre, se presupune a fi loc incarcat de energie pozitiva, si ghidul de la intrare ni l-a intitulat cercul dorintelor, si ne-a indicat sa ne punem fix acolo o dorinta (ceea ce pe Lucas l-a amuzat sa faca, bineinteles). De altfel, zona aceasta din nord estul Bulgariei este plina de puncte incarcate energetic.

Noi am alergat pe nisip, printre gigantii pietrosi, ne-am catarat pe coloanele inalte si am sarit de pe ele, si ne-am pus o gramada de dorinte in Cercul dorintelor. Un loc perfect pentru o dupa amiaza cu copiii.

Chudnite Skali, stancile minunate, ultimul popas in aceasta zi frumoasa de explorari cu copiii in Bulgaria

Dupa o vizita la cetate si o plimbare prin desert, copiii au adormit obositi in scaunele lor din masina. Dar noi ne-am continuat drumul, mai bine zis ne-am intors inapoi inspre Ovech, pe care l-am depasit, pentru ca mai aveam un punct pe agenda zilei: langa Dalgopol, pe marginea lacului Tzonevo, se arata privirii un castel natural, stancos, cu turnulete si creneluri naturale, care se agata de maluri si ies din apa.

 

Weekend cu copiii in nord-estul Bulgariei: 2 nopti la Lighthouse Golf&Spa / De la Varna la Shabla pe malul marii / Cetatea Ovech, padurea de piatra Pobiti Kamani si stancile minunate Chudnite Skali

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare