Travelista.ro Exit Reader Mode

7+ trasee usoare si frumoase in Bucegi, de obisnuit copiii cu mersul pe munte

Vine sezonul mersului pe munte, si vin cateva propuneri de trasee spectaculoase in Muntii Bucegi, dar usor de facut impreuna cu copiii, pentru primele experiente montane si a ii obisnui cu mersul pe munte.

Prin padure, prin Cheile Zanoagei sau pe drumul forestier, spre Lacul Scropoasa si Cascada 7 izvoare

Sunt doua locuri spectaculoase si interesante, o cascada ce pare ca izvoraste dintr-o cabanuta si un lac turcoas ce se continua cu niste chei stancoase, usor de ajuns cu copiii pe un traseu de dificultate mica. Poti de altfel ajunge cu masina chiar pana aproape de ele, dar ultimii kilometri sunt un drum extrem de accidentat, forestier, asa ca cel mai bine e sa parchezi la Cheile Zanoagei, si de acolo traseul marcat cu cruce albastra te duce, intr-o ora si jumatate, pe malul lacului Scropoasa. Imediat langa, dupa inca niste minute de mers usor, ajungi si la Cascada 7 Izvoare. Cheile Zanoagei in sine sunt o drumetie minunata, printre stanci si paduri, pe malul paraului.

De la Babele la Crucea Eroilor, spectaculozitatea muntilor

Un traseu superb este cel care te duce de la Babele la Crucea Eroilor. Pana la Babele poti ajunge cu telecabina din Busteni, sau de la Pestera. Drumul dureaza aproximativ 1h jumatate, si in permanenta vei avea un peisaj superb, de gol alpin.

Stana regala, peisaje frumoase si o drumetie frumoasa din Sinaia prin Bucegi

Poteca regala te urca din Sinaia la Stana regala, si de acolo pana la stancile FRANZ JOSEF si frumoasa panorama de acolo cu Valea Prahovei mai e doar un traseu micut, usor de facut cu copiii. Poti lungi drumetia pana la Stanca Sf Ana.

Cascada Urlatoare, una din cele mai cunoscute cascade din Romania, si un traseu frumos si usor de parcurs cu copiii

Eu am calatorit la poalele traseului ce porneste spre Cascada Urlatoare, deci este unul din locurile mele de suflet, la care am fost de zeci de ori. Poti ajunge la Cascada Urlatoare fie din Poiana Tapului, fie din Busteni, traseul din Poiana Tapului, fiind un pic mai usor, dar amandoua avind dificultate redusa, si deci usor de parcurs cu copiii.

De la Cota 2000 in jos inspre Cota 1400

Poti bineinteles merge si invers, dar copiii vor obosi rapid de urcursul sustinut, si oricum peisajul se vede mai frumos cand cobori, cu perspective inspre Valea Prahovei, asa ca pentru copii mici, incepatori in ale mersului pe munte, noi recomandam urcatul cu cabina si coboratul pe jos de la Cota 2000 inspre 1400.

De la Piatra Arsa la Babele si Sfinx – mai multe trasee usoare posibile, bune de testat cu copiii

Din zona cabanei Piatra Arsa pana la Babele si Sfinx sunt mai multe trasee posibile. Toate vor fi la dus in urcus, dar nu foarte dificile, ci usor de parcurs cu copiii de toate varstele. In plus, panoramele, cu stancile Bucegi-ului si Crucea Eroilor sunt incredibile, si la final vei primi rasplata: Babele si Sfinxul, unele din cele mai importante monumente naturale din Romania.

De la lacul Bolboci la Podu cu Florile, pentru o drumetie usoara cu copiii cu panorama superba cu muntii Bucegi

4 km pe un drum forestier in urcus agale va trebui sa parcurgi pentru a ajunge deasupra lacului Bolboci, la Podu cu Florile si craterul ramas in urma carierei de piatra ce a produs materia prima pentru construirea Barajului Bolboci. Panorama de aici este impresionanta: nu doar lacul in nuantele sale de bleu se vede in intregime ci si mai toate varfurile masivului Bucegi.

O drumetie de jumatate de ora, extra usoara, pentru copii mici, prima data pe munte, catre Stanca Sf Ana

Poti ajunge la Stanca Sf Ana si combinind cu traseul catre Stana Regala, mai lung, dar poti si pe cont propriu, un traseu de maxim jumatate de ora dus intors, fara urcus, foarte usor. Urci cu masina pe drumul spre Cota 1400, iar unde este intersectia spre Stana Regala, parchezi si pornesti pe jos inspre stana, pe drumul forestier, partial pietruit, construit acum peste 100 de ani. Nici 200 de metri nu trebuie sa mergi ca sa vezi indicator la dreapta prin padure, pe o carare, dupa o bariera, catre ceea ce este inceputul spiritualitatii religioase pe Valea Prahovei. In stanca a fost construit un mic schit, acum peste 500 de ani, primul locas religios din zona Sinaia. Acum poti admira pe stanca cateva picturi, una dintre ele

Cota 2000 – Saua Calugarului – Coltii Pietrei Arse

Iata o alta idee de drumetie de toamna insorita prin Bucegi: Cota 2000 – Saua Calugarului – Coltii Pietrei Arse si inapoi, 5 km cu un coboras si urcus abrupte, dar in rest o plimbare agale pe platou cu vederi catre Vf Furnica, Releu, si Sinaia si Busteni jos, la poalele muntelui.

In total 5km, cu un singur coboras si un singur urcus abrupte. Urci cu gondola Sinaia-Cota1400-Cota2000 si pornesti pe langa Varful Furnica (sau intai urci pe el) pe traseul marcat cu banda galbena. Dupa ce urci din Saua Calugarului se vor vedea in dreapta Coltii Pietrei Arse, si o iei spre ei pe una din cararile nemarcate. De-a lungul coltilor ai o sumedenie de panorame frumoase, cu Sinaia, stancile ascultite si Busteni. Vei intalni si traseul banda bleu aici, pe care poti cobora pana la Stana Regala, si pana in Sinaia apoi, dar trebuie sa ai mare grija si sa fii pregatit de intalniri salbatice cu ursi. Noi am preferat cand poteca bleu a inceput sa coboare sa o luam la dreapta pe una din cararile nemarcate, si sa reintalnim, in Saua Calugarului, banda galbena care ne-a dus inapoi la Cota 2000.

BONUS: Traseul subteran prin Pestera Ialomitei

De la parcari pana la intrarea in pestera, care este prin Manastirea Ialomitei, mergi, prin padure si peste rau, aproximativ 500m. Traseul prin Pestera Ialomitei are in total, dus-intors, aproape 2 kilometri, pe scari in sus si in jos, dar scari solide si antiderapante, cu mana de sprijin, care nu pun dificultati nici unui copil de varsta mica.

Pin this: 7 trasee usoare prin Bucegi