Cum a fost cu copiii la Amfiteatrul Transilvania?
Credeam ca ne facusem plinul de cazari frumoase cu copiii pe culoarul Rucar Bran, cu panoramele sale incredibile, mai ales dupa ce toamna trecuta am stat la Casuta Bunicii in satul Simon deasupra Branului. Insa nu fusesem la Amfiteatrul Transilvania…
Un weekend din aceasta vara ne-a facut sa ne dam seama ca ne-am inselat, si ca inca nu vazusem posibil cel mai frumos loc din zona.
Amfiteatrul Transilvania ocupa practic 2 dealuri deasupra satului Moeciu de Sus, si, fara vecini fiind, privelistea dealurilor verzi, in iunie acoperite de flori colorate si pline de fluturi, este una extraordinara. Si este un loc perfect de mers pentru weekend cu copiii.
Drumul cu copiii spre Amfiteatrul Transilvania
Am venit dinspre Campulung Muscel, si am oprit pe drum pentru a admira Cetatea Oratiei, aproape de cota 1000, vizibila dintr-o parcare de pe DN.
Drumul apoi a serpuit pana in Moeciu de Jos, cand am deviat de la drumul principal si au urmat cativa kilometri pe drum de tara, pana am ajuns la acest adevarat amfiteatru natural, fix la apus, pentru a ne bucura de lumina rosiatica ce invaluia muntii stancosi inconjuratori. La tanc sa testam cea mai iubita de copii facilitate a locului: doua leagane cu priveliti panoramice, ce le-au amintit de cele testate in Ecuador.
Ce mananci cu copiii la Amfiteatrul Transilvania?
Pe langa privelistile exceptionale, si mancarea servita la amfiteatru este exceptionala. Locul este in proprietatea unor moldoveni, si bucatele preparate la restaurant sunt moldovenesti suta la suta, si suta la suta delicioase. Bors, placinte si gustare cu sunculita, asezonate cu vin de la Purcari, toate au fost minunate, si si noi adultii, si copiii, ne-am indopat la fiecare masa.
Plimbari printre dealurile verzi
Weekendul petrecut la Amfiteatrul Transilvania a coincis cu un eveniment la care am participat sambata la Brasov, asa ca plimbarile pe dealurile dinprejur au fost segmentate in doua jumatati de zi. Sambata am pornit din fata amfiteatrului, printre milioane de fluturi. Prima oprire a fost la camera aromatica, o veche casuta de stana cu pereti de fan si cimbrisor, un loc minunat de popas si invigorare psihica. Am continuat pana in dealul de alaturi, unde in varf este organizata un popas din buturugi, cu privelisti superbe in toate directiile.
Restul zilei la dispozitie l-am petrecut in preajma restaurantului, copiii jucindu-se de minune in iarba cu flori.
Duminica am pornit la plimbare in directia opusa, pana deasupra unei stanci masive, de unde ai cea mai frumoasa panorama cu valea ce adaposteste satul Moeciu de Sus.
Ne-am bucurat tare de weekendul nostru cu copiii la Amfiteatrul Transilvania, un loc cu adevarat special, o cazare exceptionala, la care vom reveni cu drag si alte dati.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. |