Sus
  >  Destinatii   >  O dupa amiaza in Grenoble

Acum multi ani am vazut o poza cu telecabinele sferice de la Grenoble, din sticla, care urca pe un deal in centrul orasului, si mi-am dorit sa ajung la ele.

Dar dorinta de abia anul acesta, in iarna, am realizat-o, la finalul unui weekend de ski in Alpii Francezi. Grenoble este un fel de Innsbruck al francezilor, inconjurat de munti si cu un charm incontestabil. M-a fermecat de la primele stradute strabatute cu masina in cautarea unei parcari. Dupa ce am gasit-o am pornit intr-o plimbare pe faleza orasului, de-a lungul raului Isere, pe langa terase cochete si cladiri ce adapostesc muzee si teatre.

Din loc in loc, parculete foarte ingrijite, in care am aruncat si noi cate un ochi.

Cu sferele de sticla deasupra Grenoble

Tinta noastra a fost bineinteles telecabina. 4 sfere de sticla, care merg impreuna si primesc fiecare cate 6 oameni o data, te urca in cateva minute pe un deal stancos, unde se gaseste cetatea Bastille. Cetatea este transformata in prezent intr-un adevarat centru cultural si de divertisment al orasului. Aici sunt muzee, terase panoramice, restaurante, trasee de hike, pesteri, informatii geologice, si un parc de aventura, cu tiroliene si trasee, si pentru cei mici si pentru cei mari.

Urcusul cu cabina se face pe deasupra raului Isere, peste casele colorate de la baza dealului, si este un adevarat regal vizual.

Panorama superba se intregeste sus, de unde ai o vedere la 360 de grade cu muntii si orasul care se intinde la poalele vechii cetati. Noi am ajuns in weekend, pe un soare superb, si am prins o atmosfera extrem de placuta. Unul din cele mai simpatice locuri vizitate in aceasta iarna.

Iar la plecare am aruncat un ochi pe diferitele pliante turistice de la iesirea din telecabina si mi-am dat seama ca Grenoble este o destinatie foarte interesanta de venit cu copiii: o sumedenie de muzee si atractii perfecte pentru cei mici, combinate cu multe plimbari in natura in munti dinprejur. Vom reveni cu siguranta, mai ales ca in zona sunt 3 posibile aeroporturi cu zbor direct din Bucuresti: Lyon, Bergamo sau Torino.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare