Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Innsbruck cu copiii, orasel de munte plin de atractii pentru cei mici

In Innsbruck am ajuns de multe ori, in timpul concediilor in statiunile de ski din Alpii austrieci. Mereu mi-a placut plimbarea pe malul raului, printre casutele colorate si la umbra muntilor cei mari, dar si centrul vechi cu aer aristocrat. Dar pana de curand nu imi dadusem seama cat de perfect este orasul pentru o vizita cu copiii, cat de multe atractii sunt aici pentru cei mici.

 

In primul si in primul rand, orasul in sine este foarte prietenos pentru o plimbare cu cei mici. Malul raului Inn iti ofera locul perfect pentru o plimbare luunga, mai ales daca prinzi o zi cu soare, cum am prins noi de fiecare data, chiar daca am fost mereu iarna. Te poti avanta si pe langa, pe stradutele pietruite din centrul vechi al Innsbruck-ului, sau, mai incolo putin, poti explora parculetele perfecte de copii, care acompaniaza Inn-ul.

Sus pe munte cu funicularul din centrul Innsbruck-ului te asteapta distractii pentru copiii curiosi

La un moment dat vei zari pe malul raului o sina cu aspect SF. Este sina unui funicular interesant, Hungerburgbahn, o atractie in sine pentru cei mici, care te urca sus, pe muntele de langa Innsbruck, si care iti ofera la fiecare oprire mai multe atractii. In timp ce urci vei avea o panorama superba asupra orasului si muntilor care il inconjoara din toate partile.

Alpen Zoo, cea mai la intaltime zoo din Europa este Innsbruck

Distractia nu se termina insa cu pozele pe care le vei face obligatoriu din punctul panoramic de la prima oprire de sus. Chiar langa, vei gasi intrarea la Alpen Zoo, cea mai la inaltime gradina zoologica din Europa, situata pe pante muntoase, si care adaposteste aproximativ 2000 de animale. O plimbare pe aleile uneori abrupte ale micutei gradini zoologice te va invata despre animalele alpine si modul lor de viata, AlpenZoo fiind singurul astfel de parc tematic din Europa.

Funicularul poti sa il iei in continuare si mai sus, de unde incep trasee de ski, perfecte daca vrei sa combini un city break cu practicarea sporturilor de iarna, fara insa sa parasesti orasul pentru statiunile de mai departe. Sau poti doar sa stai sa gusti un dulce tirolez si un vin fiert, bucurindu-te de panorama.

Trambulina de ski Bergisel, alt loc interesant de mers cu copiii

Un alt punct de atractie, si pentru cei mici, dar si pentru cei mari, este trambulina de ski Bergisel, din o margine a orasului, o cladire cu arhitectura moderna, cu un trecut olimpic si care iti ofera privelisti minunate de jur imprejur. Poti urca pana in cel mai de sus punct de belvedere, si poti lua masa la restaurantul cu view la oras si munti.

Cireasa de pe tort pentru copii in Insbruck este Swarovski Kristallwelten

Dupa ce ai terminat plimbarile prin oras, partii, trambulina si zoo, este cazul sa urci in masina sa mergi un pic mai departe, langa Innsbruck, la Wattens, unde se gaseste un muzeu… stralucitor cu adevarat: Swarovski Kristallwelten (Lumile de Cristal Swarovski), deschis in 1995, pentru aniversarea a 100 de ani de la infiintarea fabricii de cristale Swarovski.

Lumea unica, plina de fantezie si cristale Swarovski, te intampina de la intrare cu un urias gigantic cu ochi stralucitori. Inauntru vei trece prin diferite de camere, una mai lucitoare ca cealalta, Camera minunilor, Turnul de joaca, si alte multe minuni colorate ii asteapta langa Innsbruck sa uimeasca ochi de copii curiosi, dar si de parinti.

Vizita in Innsbruck, cu copii sau fara, poate fi un minunat weekend trip de sine statator (se ajunge usor din Romania, cu zbor cu escala in Viena), sau poate fi combinata, asa cum am facut noi mereu, cu cateva zile de ski, in una din sumedeniile de statiuni din Tirol.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare