Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Cu copiii la ski in Austria: Pe partiile din Kuhtai si HochOetz

Prima experienta a lui Lucas la ski in afara tarii a fost, cum altfel, in Austria, in Tirol. Am stat un weekend, la un hotel putin in afara statiunilor populare, dar aproape de mai multe, si astfel am putut in doua zile sa atacam doua regiuni de ski diferite din Austria: Kuhtai si HochOetz, sa le vedem cum se prezinta pentru distractie de iarna cu copiii.

 

HochOetz, partii de ski pentru intreaga familie

Situata in regiunea Otztal, aproape de renumitul Solden, HochOetz ofera partii mai linistite, dar cu la fel de multa zapada ca fratele mai mare si mai aglomerat, asa ca am considerat-o mai potrivita pentru prima zi pe partiile austriece a lui Lucas (de altfel, in Solden mai fusesem cu alta ocazie, doar in doi, si nu ne tenta). Aici am gasit 30 km de partii pentru toate gradele de dificultate, si sus, la capatul telecabinei, o scoala de ski si o partie special amenajata pentru copii mici si incepatori in ale sporturilor de iarna.

La casa de bilete pentru skipass am aflat ca este valabil si pentru alta regiune schiabila, nu foarte indepartata, Kuhtai, asa ca, bineinteles, curiozitatea de a vedea alte peisaje montane a invins, si a doua zi am purces catre cealalta statiune. Daca nu esti cu masina, cum eram noi, iti este pus la dispozitie un autobuz special, gratis cu skipass-ul, care face legatura intre cele doua zone.

Kuhtai, o statiune de ski in Austria speciala

Inca dinainte de a parca, Kuhtai mi s-a parut o statiune de ski cu totul speciala. Oraselul nu este foarte mare, si se intinde de-a lungul soselei. Care sosea strabate o vale stramta, cu munti nu foarte abrupti si in stanga si in dreapta ei, munti impanziti de o sumedenie de partii, de diferite grade de dificultate, practic paralele una cu cealalta (sau pornind de sus din punct comun, si ajungind in diferite locatii in statiune jos). Jumatatea masculina a familiei a atacat culmile muntoase si de pe stanga si de pe dreapta soselei (singura parte neplacuta era ca pentru a te muta de pe un munte pe celalalt trebuia sa traversezi soseaua principala), iar Lucas a ramas la baza, la scoala de ski pentru a mai lua cateva ore. Apoi am servit pranzul la una din terasele care strajuiau muntii, cu view panoramic in toate directiile catre toate partiile de ski. In total sunt 80 de km de partii, si dat fiind impanzirea lor lineara de-a lungul statiunii, cred ca la orice hotel ai sta ai avea partie de ski la usa de la intrare.

Unde ne-am cazat pentru un weekend cu copiii la ski in Austria?

Am ales pentru weekendul nostru la ski un resort superb, child friendly in totalitate, cum numai austriecii stiu sa construiasca: Schwarz Alpine Spa, situat pe malul unui lac, intr-un parc eco-natural impecabil amenajat. SPA din numele hotelului nu era degeaba, am avut la dispozitie un complex de piscine incalzite, exterioare si interioare, cu o sectiune speciala, absolut minunata, pentru copii, cu jocuri de apa si topogane.

Hotelul avea si o mini partie de ski, dar din pacate era deja sfarsitul lui martie, si nu mai era practicabila. Mi-as dori insa sa revin aici pentru un weekend cu adevarat de iarna, sa putem sa testam si ski-ul in curtea hotelului.

 

In prima zi ne-am bucurat de temperaturi blande, si de un pranz servit pe terasa hotelului admirind muntii, urmat apoi de o plimbare prin gradini si pe langa lac, pana la o mini ferma de animale si un loc de joaca.

A doua zi, surpriza! Totul era alb, temperaturile scazusera consistent, si am reluat plimbarea in jurul hotelului intr-un peisaj alb, schimbat total, cum doar muntele ne putea surprinde.

Mica noastra incursiune impreuna cu Lucas la ski in Austria ne-a placut atat de mult, incat anul urmator am repetat experienta, de data aceasta pe partiile de la Bad Kleinkirchenheim.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare