Travelista.ro Exit Reader Mode

Iulie in Novergia: Atlantic Way si Trondheim

Dupa Oslo, Bergen si Alesund, am pornit pe Atlantic Way si urmatoarea noapte am petrecut-o in Trondheim, de unde am luat avionul pana sus de tot, in Tromso, in plin tinut Arctic.

Atlantic Way, unul dintre cele mai frumoase drumuri europene  este in Norvegia

8 kilometri din drumul Alesund-Trondheim se numesc Atlantic Way, unul dintre cele mai frumoase (cu siguranta cel mai spectaculos) drum european. Este format dintr-o suita de poduri, ingenios construite, care leaga o serie de insule mici si formeaza un peisaj incredibil, cu oceanul de o parte si alta.

Popas dupa Atlantic Way: Hike catre o pestera

Un ultim popas inainte de a ajunge in destinatia noastra pe seara a fost un hike de aproximativ 1h catre o pestera, pe care din pacate nu am putut sa o exploram complet deoarece nu era luminata si noua ne lipsea echipament corespunzator.

Trondheim, un oras plin de viata

Cand facusem planurile de excursie, considerasem Trondheim doar o escala necesara in drumul nostru spre Tromso. Dar s-a dovedit un orasel extrem de sarmant, centru universitar extrem de vesel si populat, cu canale de-a lungul carora se insirau casute de lemn istorice, colorate in nuante calde, cu o catedrala impunatoare (a Sf Olaf), cu un hotel care detine de 7 ani la randul distinctia de cel mai mare mic dejun din Norvegia si cu un turn cu restaurant care se roteste unde am luat pranzul inainte de a ne urca in avionul ce ne-a dus in nord.

Intreg roadtrip in iulie prin Norvegia

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja