Travelista.ro Exit Reader Mode

Iulie in Norvegia: Geirangerfjord si Alesund

Dupa Oslo si Bergen, urmatoarea noastra tinta in road-tripul norvegian a fost Alesund. Iar pe drum am traversat fantasticul GeirangerFjord.

Drumul spre Alesund a trecut prin Geirangerfjord

Drumul ce urca inspre nord ne-a dus printr-unul din cele mai frumoase fjorduri norvegiene, inscris in patrimoniul UNESCO: Geirangerfjord. Feribotul te plimba de-a lungul unor tarmuri abrupte de o frumusete incredibila, printre cascade si vechi ferme cocotate in varf de stanca (actualmente parasite).

O data ajunsi in Geiranger, am testat ciocolata cu gust de fjord si ne-am cocotat pe un drum serpuit la 1500 metri, pentru o panorama incredibila asupra apei si fjordului.

Pe inserat, parasind Geiranger si continuind drumul spre Alesund, ne-am oprit sa facem cateva poze intr-o minunata lumina roz, care a devenit o constanta a serilor si noptilor norvegiene.

O zi in Alesund, plina de aventuri

Ziua petrecuta in Alesund a fost singura in care am rezervat din vreme excursii organizate. Dimineata ne-am inceput-o cu o croaziera in Hjørunfjord, un fjord intai extrem de incetosat, care insa apoi s-a inseninat si ne-a incantat cu privelisti superbe si care s-a incheiat cu un pranz luat intr-o oaza de verde, la un hotel istoric, Union Oye, pe malul apei, la capatul fjordului.

La intoarcerea in Alesund am inchiriat un caiac din fata hotelului, cu care ne-am plimbat (nu cu foarte mare gratie si indemanare) timp de aproximativ 1h pe canalul ce strabate orasul, dar am si indraznit sa iesim putin in largul fjordului, unde ne-am intalnit fata in fata cu nici mai mult nici mai putin un imens vas de croaziera.

Pe dupa amiaza aveam rezervata o noua excursie. Cu barca rapida la admirat de foci, puffini si alte pasari, in jurul unor insule din apropiere.

Langa o insula stancoasa, acum cateva secole, in timpul unei furtuni teribile, s-au scufundat 3 corabii pline de monezi de argint si aur. De curand, comoara a fost descoperita de cativa scafandri amatori. De atunci, locul acesta este un loc popular de scuba diving, si ocazional poti inca gasi 1-2 monede din vremuri demult trecute.

Seara am urcat pe dealul din varful orasului, si ne-am uitat bine de jur imprejur. Privelistea te lasa fara suflare!

Cele 2 nopti in Alesund le-am petrecut la un hotel extrem de original, Brosundet, in centru, pe malul canalului, o cladire istorica complet renovata.

Dupa Alesund, continuam in sus inspre Trondheim.

Roadrip de iulie prin Norvegia

 

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja