Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Hai hui prin vecini: Cina cu copiii pe faleza raului Sava din Belgrad

In drum spre Muntenegru, descoperim cu copiii inca un pic din Belgrad, si luam cina intr-o zona tare simpatica a orasului.

Daca data trecuta, in scurta escala de iarna prin Belgrad (atunci inapoi din Croatia, cand am vizitat Zagreb – cu celebra sa Piata de Craciun croata – si lacurile Plitvice), am preferat sa admiram raul Sava, aproape de varsarea sa in Dunare, de dimineata, la trezire dupa o noapte dormita pe o casa-barca, de data aceasta am poposit tot pe malul apei, dar la o cina cu copiii delicioasa intr-unul din noile restaurante din Belgrad, amplasate sub cetatea Kalemegdan. Noi am ales Ambrar, un local simpatic, cu mancare delicioasa, un mix sarbo-international, si cu super panorama a orasului si a raului.

Plimbare si cina cu copiii pe faleza Belgrad-ului

Plimbarea pe faleza a fost una foarte simpatica, trecind pe langa restaurante animate, vase de croaziera luxoase si admirind in departare luminitele orasului.

Cina cu copiii si plimbarea pe rau au fost precedate de o balaceala la piscina hotelului ales, Metropol Palace, pentru escala noastra de o noapte in Belgrad, de la geamurile caruia am admirat parcurile din centrul orasului si cladirile frumoase.

Din oras nu am vazut decat ce am putut ochi pe geamul masinii care ne-a oferit transferul aeroport-hotel. Dar am prins la dus apusul, si la intors rasaritul, asa ca ne-am bucurat de ce am vazut de pe podurile pe care le-am traversat si prin centrul pe care l-am tranzitat.

Un aeroport prietenos cu copiii in Belgrad

O ultima surpriza kids-friendly placuta am avut in aeroport. In 1 an si jumatate de cand am ajuns noi ultima oara in el, aeroportul din Belgrad s-a modernizat mult (ultima oara era invadat de pisici). Acum insa felinele nu mai erau atractia numarul 1 pentru copii, ci un loc de joaca simpatic, care le-a ocupat timpul pana la imbarcare catre destinatia noastra finala din acest weekend prelungit de 1 mai, si anume coasta Muntenegrului.

Belgrad din avion

De altfel, in Belgrad trebuie sa revenim neaparat, pentru o explorare mai amanuntita, si incursiuni si in jur, prin Serbia, o tara prea putin vazuta de noi. Mai ales ca arata asa de frumos de sus, din avion!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare