Sus
  >  Destinatii   >  Haideti cu mine in Sicilia in martie, Luna Femeilor, intr-o excursie #LadiesOnly

Dupa Colmar in martie si sudul Italiei in septembrie, excursii doar intre fete, de plimbari, relaxari, iata ca a venit momentul sa va povestesc de urmatoarea noastra vacanta #LadiesOnly! In martie 2024, un pic dupa Ziua Femeii pentru a prinde vreme mai buna, mergem in grup in Sicilia pentru un weekend de orase superbe, mancare delicioasa, experiente la cramele de la poalele Etnei si momente vesele intre prietene vechi si noi.

Alaturi de mine va veni si Ramona de la Parinti Calatori. Excursia este organziata de agentia Familia Hai Hui, alaturi de Family Travel Bubble.

>> Din Cluj doamnele si domnisoarele dornice de o excursie Ladies Only vor pleca in aprilie, alaturi de Alina de la The Happy Kid. Programul de zbor nu ne-a permis sa facem impreuna de data aceasta. Detalii despre excursia in Sicilia cu plecare din Cluj aici.

Iata programul excursiei noastre prin Sicilia!

Anul trecut am fost in toamna pentru un weekend in Sicilia in doi, si m-am reindragostit de aceasta insula sudica italiana fermecatoare! Asa ca de abia astept sa revin, impreuna cu un grup de fete puse pe explroat!

Vineri 22 martie ne imbarcam cu wizz din Bucuresti spre aeroportul din Catania, unde dupa formalitatile vamale, vom porni spre hotel cu autocarul grupului nostru.

Ne vom caza in Taormina, chiar in centrul orasului, si orice in acest superb oras sicilian va fi accesibil usor si rapid, pietonal. Hotelul ales pentru acest weekend intre fete in Sicilia este Villa Diodoro, un hotel cu view superb asupra marii si vulcanului Etna, cu un restaurant panoramic unde vom servi micul dejun, dar care este disponibil si pentru cina sau o gustare relaxanta.

In ziua a doua, sambata 23 martie, a excursiei noastre in Sicilia ne mancam micul dejun pe indelete la hotel, si pornim sa exploram Taormina la pas, beneficiind de locatia foarte buna a hotelului nostru. Foarte aproape de hotel, ne oprim mai întâi la Villa Comunale di Taormina, o grădină cu plante luxuriante, alei pietruite și ornamente elegante. Apoi vom admira Piața IX Aprile, cu o superbă panoramă asupra Mării Ionice și Biserica San Giuseppe cu fațada impunătoare în nuanțe de alb și roz. Apoi vom ajunge la bazilica medievală Duomo di Taormina și ne putem opri la una din pitoreștile terase inspirate parcă din clasica expresie Dolce far niente. Dupa pranz vizitam si Teatro Antico di Taormina, al carui bilet de acces este inclus in pretul excursiei, de unde se poate admira in toate splendoare atat marea, cat si vulcanul Etna, pe care cu putin noroc in vedem eruptind.

Fiind doar intre fete nu ne vom abtine cu siguranta nici de la shopping, fie de haine, fie de produse delicioase traditionale. Centrul vechi al Taorminei este plin de locuri foarte dragute pentru cumparaturi specifice Siciliei.

Duminica 24 martie pornim la drum sa exploram mai mult din Sicilia, intr-o excursie optionala. Intai oprim la Savoca, pentru a intra in atmosfera traditionala a sicilienilor adevarati fiind locul unde s-a filmat celebrul film The Godfather, un sat absolut pitoresc, care inca mai pastreaza farmecul atmosferei din film. Dupa o plimbare pe la Bar Vitelli sau Biserica San Nicolo, excursia noastra continua catre Etna.

Daca sus pe vulcan, la 2000 de metri, este inca frig si iarna, noi vom poposi la poalele Etnei, pentru o experienta gastronomica si etnologica. Vom vizita o crama dintre cele multe existente aici, pe sol bogat vulcanic, si vom lua un pranz traditional si delicios, acompaniat de vinuri locale.

Luni 25 martie, dupa un ultim mic dejun in Taormina, ne imbarcam in autocar cu destinatia Catania.

În drum spre Catania, ne oprim și la spectaculosul Castello Aci, o ruină construită din piatră vulcanică, veche de sute de ani, și care oferă o panoramă spectaculoasă asupra Mediteranei, fiind pozitionat chiar pe coasta insulei.

Chiar daca orasul ce adaposteste si aeroportul este un oras mare, si nu are aceeasi atmosfera idilica din Taormina, centrul sau istoric din Catania este inclus in UNESCO, si ascunde cateva bijuterii siciliene arhitecturale. Vom vizita Piazza Duomo cu celebra Fontana dell’Elefant, Castel Ursino, Villa Belini, dar și ruinele romane. Vom lua si un pranz pe stradutele sale din centru, si apoi, tot cu autocarul, ne indreptam spre aeroport!

O ultima repriza de shopping inainte de imbarcare, si zburam inapoi spre casa!

Costuri si informatii utile

Costul de participare în excursia organizată de noi este de 749 euro/persoană. Pentru înscrierile confirmate (avans achitat) până la data de 31 ianuarie avem însă un tarif special Early Booking 649 euro/persoană.

Tariful afișat este pentru o persoană, în cazul în care sunt cazați doi adulți în aceeași cameră dublă (vă rugăm să ne contactați dacă doriți o variantă de cameră triplă/cvadruplă, pentru a verifica disponibilitatea și tariful). Plănuim un grup mic, de aproximativ 20 de persoane, deci recomandăm să vă hotărâți repede (la excursiile precedente am închis grupul la o săptămână după lansare!).

Tariful mai sus menționat include:

  • Zbor București – Catania și retur, cu taxe de aeroport și bagaj de mână cu dimensiunea maximă 40x30x20 cm
  • Transfer cu autocar aeroport Catania – hotel și retur
  • 3 nopți de cazare cu mic dejun inclus la Villa Diodoro (sau similar)
  • Plimbarea în Taormina, respectiv Catania, și intrarea la obiectivele menționate
  • Însoțitori de grup (eu și Dana) pentru toate activitățile menționate în program

Nu sunt incluse în preț:

  • Asigurarea medicala de călătorie și asigurare storno
  • Taxa de bagaj suplimentar sau selectarea unor locuri preferențiale
  • Mesele, cu excepția celor expres menționate
  • Excursiile opționale, conform programului (excursia la Savoca, urmată de prânz tradițional și degustare de vin)
  • Cheltuielile personale

Cum vă puteți înscrie pentru a veni împreună cu noi

Pentru înscriere trimiteți un mail către [email protected] și [email protected], cu numele și prenumele călătorilor. Nu uitați de tariful Early Booking valabil până la data de 31 ianuarie!

La înscrierea în excursie, pentru rezervare și garantarea locului se achită un avans de 300 euro/persoană. Diferența de tarif va fi achitată până la data de 20 Februarie 2024. Plățile se vor face pe baza contractului și a facturilor emise de agenția parteneră, în ron sau euro conform preferințelor voastre.

Abia așteptăm să ne cunoaștem și să mergem în vacanță împreună!

PS: Din Cluj doamnele si domnisoarele dornice de o excursie Ladies Only vor pleca in aprilie, alaturi de Alina de la The Happy Kid. Programul de zbor nu ne-a permis sa facem impreuna de data aceasta. Detalii despre excursia in Sicilia cu plecare din Cluj aici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare