Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Parcurile din Bogota

Daca ai o zi la dispozitie extra prin capitala Colombiei, si deja ai vazut atractiile principale ale Bogotei, iti sugerez sa ii iei si parcurile la rand, doua dintre ele fiind perfecte pentru o gura de aer proaspat intr-un oras renumit pentru traficul sau infernal.

>> Ce poti vizita o zi in Bogota
>> Ce poti vizita o zi in jurul Bogotei

Parcul Linear El Virrey din zona T din Bogota

Parcul Linear El Virrey isi datoreaza numele de la forma sa, in mod evident. Se insira pe cativa kilometri de-a lungul unui canal de apa, si traverseaza cateva bulevarde aglomerate, atata este de lung. Este ca un mic plaman verde al orasului, cu vegetatie deasa, si alei si de-o parte si de alta a apei, printre blocuri cochete de caramida rosie. Din loc in loc sunt amenajate spatii de relaxare sau locuri de joaca. 

Poti face un popas la simpatica biserica Imaculada Conception, iar intr-unul din capetele parcului, deasupra intens traficatului bulevard Autopista Norte poti sa urci pe una din celebrele pasarele pietonale de peste autostrazi ale Bogotei pentru un pic de contrast cu linistea din parc.

Parcul Linear El Virrey este la distanta pietonala de Centro Comercial Andino si toata zona de restaurante si baruri si cafenele ce il inconjoara. Doua recomandari culinare avem aici: celebrul Andres Carne de Res din Chia, care are un nou restaurant deschis aici chiar in Bogota in Zona T, sau restaurantul mexican cu spectacol de mariachi La Chula.

Parcul Central Simon Bolivar, un imens parc foarte aproape de aeroport

Cu cateva ore ramase pana la zborul spre Chile, in drumul nostru de o luna din Bucuresti spre Antarctica, am decis sa oprim, dat fiind proximitatea cu aeroportul, in Parcul Central Simon Bolivar, si bine am facut! Pentru ca imediat ce am intrat pe aleile sale, ne-am intrebat de ce nu este una din principalele recomandari in Bogota!

Parcul este imens, foarte verde, si cu un lac plin de pasari in centru. Si de jur imprejur se zaresc varfurile muntoase ale muntilor inalti ce inconjoara Bogota (care si ea insasi sta la peste 2600m inaltime).

Puteti face ca noi, o plimbare, dar si inchiria diferite ambarcatiuni sau lua masa la terasele special amenajate. Sunt si foarte foarte multe locuri de joaca, daca ajungeti si impreuna cu cei mici in Bogota.

De la Parcul Central Simon Bolivar in 15 minute am fost la aeroport, iar pana in centrul istoric faci aproximativ jumatate de ora de aici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare