Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  La pas prin cel mai sudic oras al lumii, Puerto Williams

Ani de zile cel mai sudic oras al lumii era Ushuhaia, in sudul Argentinei. Insa in 2019 Chile a ridicat micutul Puerto Williams, poarta de intrare dinspre Antarctica pe Canalul Beagle si intre fiordurile si ghetarii chilieni la rand de oras, furind astfel distinctia de la argentinieni.

Puerto Williams are undeva in jur de 3000 de locuitori, si pentru noi si vasul nostru MS Fram, de la Hurtigruten, ar fi trebuit sa fie un scurt popas, fara coborare de pe vas, pentru formalitatile vamale de (re)intrare in Chile, la finalul croazierei noastre prin Insulele Falkland, South Georgia si Antarctica, in traseul nostru de o luna din Bucuresti pana pe Al Saptelea Continent si inapoi

Daca merita sa fie sau nu oras nu imi pot da cu parerea, dar o plimbare pe lunga sa faleza, si apoi ratacind prin padurea magelanica ce imprejmuieste orasul, pe langa Yacht Club Micalvi, cel mai sudic club de yachting din lume, sub Dientes de Navarino, muntii stancosi din departare, cu siguranta merita cu prisosinta. Iar pentru noi, proaspat scapati dupa temutul Drake Passage a fost cu atat mai placut acest stop de cateva ore de plimbari in peisaje frumoase, neasteptat si bine venit! Nu am uitat nici sa facem poza obligatorie cu semnul rutier „Ruta del fin del mundo”, pentru ca tocmai ne intorsesem de la capatul lumii, nu e asa?

Inainte de a ne imbarca din nou pe MS Fram, si a incepe sa strabatem Canalul Beagle printre fiordurile chiliene, am oprit la singurul restaurant pe care l-am gasit deschis in oras pentru o pizza si o bere SubAntarctica, produs local din cel mai sudic oras al lumii, Puerto Williams. De pe puntea superioara a vasului am stat sa admiram cum se lasa noaptea peste acest orasel de 3000 de oameni, in timp ce ne pregateam sa pornim din nou la drum.

PS: Daca esti ajuns aici fara croaziera, nu sunt multe optiuni de cazare, insa daca vrei sa faci o drumetie mai ampla, si sa ramai peste noapte, iata aici o lista cu unitatile de cazare din Puerto Williams:

>> Cauta cazari in Puerto Williams

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare