Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost in Ibiza cu copii?

Am ajuns in Ibiza din intamplare. Da, ati citit corect. Din intamplare si gratie ametelilor Lufthansa in perioada de vara, fara sa fi avut vreo dorinta sau interes prealabil pentru aceasta insula din Baleare, cunoscuta pentru cluburi si petreceri. Plecasem spre aeroport cu bagaj pentru un weekend de drumetii in muntii Bavariei, si ajunsi la Otopeni am aflat ca putem face ce vrem, dar in Munchen nu zburam, zborul fiind anulat. Dar, ce sa vezi? Pe tabela aparea un zbor direct catre Ibiza, unul din putinele zboruri disponibile la acea ora tarzie de seara. Si nu am ezitat prea mult, am cumparat bilete si o ora mai incolo ne imbarcam spre insula petrecaretilor, care pentru noi, in formula de 2+2 fiind, a fost cea mai buna si mai relaxanta optiune posibila de fapt.

>> Cauta oferte pe Ibiza

Frumoasele plaje de pe Ibiza, perfecte pentru familii cu copii

Ne-am cazat departe de principala zona hoteliera a insulei, la aproximativ 40 de minute de aeroport, si bine am facut. De fapt, ne-am cazat unde am gasit disponibil la 2 noaptea cand am aterizat in Baleare, si doar norocul a facut sa nimerim atat de bine! Asa ca prima plaja pe care vreau sa vi-o recomand este cea pe care am petrecut de altfel si cel mai mult timp, cea din fata hotelului, Cala Sant Vicent (vezi aici hotelul ales).

In prima zi, la pranz, am mers cu masina aproximativ 15 minute, pana la o plaja intr-un mic golfulet, inconjurata de stanci rosiatice si casute de pescari. Aici o terasa cocheta, cum aveam sa descoperim ca sunt toate in Ibiza, ne-a oferit un pranz delicios, cu tapas si calamari: Pou des Lleo.

Urmatoarea plaja vizitata este Platja de Portinatx, care ne-a fermecat din prima cu nuantele sale ireale de turcoaz, si intrarea lina in apa, perfecta pentru o balaceala de dupa amiaza.

Urmatoarea zi la pranz pe Cala Benirras ne-am oprit pentru pranz si balaceala intai. Este o plaja cu pietricele mici, dar o priveliste absolut incantatoare, fiind un golf inconjurat de stanci ascutite, si, ca toate plajele de pe Ibiza, cu un turcoaz ireal de frumos.

Ultima plaja superba pe care am inotat pe Ibiza a fost Cala de sa Ferradura, un golf dublu inaintea unei mici peninsule stancoase, cu cea mai clara apa posibila, unde ne-am petrecut ultimul apus de data aceasta in Baleare.

Castelul din Ibiza, un monument UNESCO ce nu trebuie ratat intr-o vacanta pe aceasta insula din Baleare

Cum pornesti de la aeroport, imediat vei vedea pe dreapta un oras impunator. Este Ibiza Castle si strazile sale in panta, biserica din varf ce domina marea si zidurile de aparare groase si inalte. Este un adevarat labirint sa ajungi sus in cel mai inalt punct al castelului, si vei merge pe ziduri cu panorama superba asupra orasului de jos, prin tunele cu aer secret, si pe scari abrupte. Dar drumul merita toata oboseala, castelul este unul din cele mai frumoase pe care am avut placerea sa le exploram (ne-a amintit un pic de Rovinj si al sau oras vechi cu stradute in panta).

Din loc in loc, mici barulete haioase te invita la cate un mojito (de nelipsit se pare in fiecare zi in Ibiza), iar in zona mai de jos a castelului sunt o gramada de strazi pline de restaurante.

Mici drumetii, usoare pentru copii, catre panorame superbe cu coastele stancoase de pe Ibiza

Cea mai lunga drumetie a noastra pe Ibiza a fost una de 3km, pe coasta, cu peisaje fabuloase, pana la Faro de Punta Moscarter, un far in alb negru, foarte scenic. Ne-ar fi placut de fapt sa exploram mai mult coasta, si trasee marcate sunt din plin, dar iulie nu este chiar cea mai potrivita luna pentru drumetii, iar plajele sunt foarte apetisante. Chiar si asa, pe caldura, va recomand, macar putin, sa mergeti pe carari de coasta, catre diferite puncte de belvedere, toate sunt senzationale!

Punta Grossa este un alt loc de belvedere a micilor insule aride ce inconjoara Ibiza, si pana la el urci doar vreo 10 minute de unde trebuie sa iti parchezi masina.

In ultima zi ne-am plimbat, dupa un pranz delicios, pe cararile de la Cap Negret, admirind micile golfuri turcoaz, la care cei dornici de balaceala pot ajunge doar pe trepte abrupte, sapate in piatra.

Doua pesteri deosebite pe Ibiza, experiente interesante cu copii sau fara

Ibiza, ca orice insula stancoasa, are multe pesteri si grote. Dar doua sunt cu adevarat deosebite, si nu trebuie ratate intr-o vizita aici. Cova de Can Marca este o pestera ce in trecut era refugiu pentru banditi si contrabandisti, iar acum are amenajat un traseu turistic ghidat, cu ore fixe de intrare (din jumatate in jumatate de ora) care te va purta pe la o fosta cascada subterana si pe langa mici lacuri foscorescente natural intr-un verde intens.

Iar peisajele de la intrarea in pestera, agatata deasupra marii, sunt si ele fenomenale!

Alta pestera inedita pe care iti recomand sa o vizitezi, mai ales daca esti, ca noi, cu copiii pe Ibiza, este Aquarium Cap Blanc, un acvariu natural intr-un mic lac intr-o pestera, in care puteti vedea tot felul de specii de pesti, ba chiar sa ii si hraniti, cu scoici cumparate de la micul bar de la intrare (unde poti opri pentru o sangria si o inghetata).

Unde ne-am cazat cu copii pe insula Ibiza

Dupa cum am povestit mai sus, nu am facut vreo cercetare prealabila. Pur si simplu, dupa ce am fost siguri ca de data aceasta ne imbarcam, am cautat pe booking ce mai era disponibil pentru seara respectiva, punind un singur filtru: sa aiba piscina. Dupa cum cu usurinta iti poti imagina, nu erau foarte multe optiuni posibile in sezon full in Ibiza disponibile la 2 noaptea. Dar am nimerit cum nu se poate mai bine, am avut un noroc absolut fenomenal, si am gasit un hotel pe poate cea mai potrivita plaja din Ibiza pentru copii, Cala Sant Vicent. Este o plaja inconjurata de dealuri stancoase, ferita de trafic, cu cateva hoteluri direct langa faleza si nisip, cu intrare lina in apa, fara valuri si certificata blue flag. Paradis pentru copii, adica. Daca mai spun ca avea si salvamar, si avea interzis fumatul pe nisip, nici ca poti cauta altceva pentru o vacanta in familie.

Grupotel Cala San Vicente (rezerva aici) se numeste hotelul, este unul din cele doua hoteluri Grupotel situate unul langa celalalt pe plaja Sant Vicent, dar vi-l recomand in defavoarea vecinului sau datorita faptului ca aici toate camerele au vedere (superba) la marea cea turcoaz ce inconjoara Ibiza. Singurul sau dezavantaj: nu a avut camere family sau orice alta versiune de suite, si pentru a incapea impreuna cu copiii nostri am luat doua camere duble, una langa cealalta.

>> Rezerva Grupotel Cala San Vicente | Cauta alte oferte pe Ibiza

Cateva recomandari de restaurante delicioase si cu privelisti frumoase

Restaurantele in Ibiza au ceva aparte! Poate pozitia lor, aproape mereu cu marea in fata, decorul cu mult stuf si plante naturale sau, cu siguranta, mancarea mereu delicioasa! Primul pranz pe insula l-am mancat pe micuta plaja Pou des Lleo, o plaja retrasa, cu un aer boem, inconjurata de stanci rosiatice, pe care te asteapta Chiringuito Pou des Lleo, un beach bar cu mojito si specialitati tapas si pescaresti.

Seara, dupa explorari pe insula Ibiza, ne-am intors pe plaja noastra, in micuta Cala Sant Vicent, si am mancat la un restaurant cu un decor initeresant: o podea de sticla ascunde barci vechi si posibil comori de pirat. Mancarea, ca de obicei, impecabila: The Boat House.

Ziua urmatoare pranzul l-am mancat, cum altfel, tot pe o plaja superba. De data aceasta pe Cala Benirras, la Elements Eivissa Beach Club, un restaurant upscale cu o atmosfera foarte boema.

Seara am mancat tot langa hotelul nostru, la celalalt restaurant recomandat din micuta noastra statiune, On the Beach Ibiza, chiar pe nisip, langa Rock of Cala Sant Vicente, piatra uriasa ce a dat numele plajei.

Ultimul restaurant testat in Ibiza a fost la Cap Negret, o zona stancoasa langa orasul Sant Antoni de Portmany, Hostal Restaurante la Torre, un restaurant cu o priveliste superba cu marea si stancile, si diferite trasee spre Cap Negret ce treceau prin fata lui.

Acum, cu Mallorca si Ibiza explorate, e cazul sa ne orienta si catre celelalte Insule Baleare: Menorca si Formentera.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare