Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Cum a fost cu copiii la Singureni Manor

Singureni Manor este o aparitie recenta in posibilitatile de a petrece weekendul in jurul Bucuresti-ului. La doar 45 de minute de centrul orasului, ai ocazia sa evadezi in aer curat, la tara, intr-un conac intre grajduri cu cai de rasa (multi campioni de frumusete), pentru plimbari si mancare buna.

>> Vezi si alte idei de excursii de o zi pe langa Bucuresti | Unde poti pleca pentru un weekend din Bucuresti

Am ajuns deci repede sambata dupa amiaza din Bucuresti la Singureni Manor, si imediat am fost intampinati cu un foc de tabara organizat in curte, acompaniat de muzica, vin fiert si ceai cald. Scaunele din jurul focului erau dotate si cu paturici, pentru un plus de caldura, si a fost cel mai bun inceput de weekend pe care il poti avea.

In vizita la rezidentii de la Singureni Manor, caii

In stanga si in dreapta receptiei, camerelor de cazare si a restaurantului, locuiesc rezidentii de drept ai conacului: caii. In boxe insirate poti sa interactionezi cu fiecare dintre ei. Ai ocazia sa vezi campioni multiplii ai concursurilor de frumusete, dar si, in functie de perioada anului, manji de diferite varste. Cand am fost noi am avut chiar privilegiul de a vedea un manz proaspat fatat, de doar 5 ore, impreuna cu mama lui.

Duminica dimineata am vazut, in manejurile din curte, si iepe impreuna cu manji scosi la miscare in aerul curat al primaverii.

Plimbare pe domeniul Singureni

Seara nu ne-am plimbat foarte mult. Am dat doar o roata prin padurea din spate, luminata de beculete, printre iglu-urile transparente ce adaposteau mesele pentru brunch-ul de a doua zi.

Duminica dimineata, dupa un mic dejun delicios, am pornit la plimbare. Intai prin padurea din spatele hotelului, inca cu copaci dezfrunziti in martie. Aici este amenajat un loc de tras cu arcul, si urmeaza deschiderea unei zone de SPA.

Am continuat apoi pe langa cateva custi, ce adapostesc cateva pasari din specii rare, exotice, care au fost o mare distractie pentru copii.

Plimbarea apoi ne-a dus pe malul unui lac, intre paduri, stralucitor in lumina soarelui de martie.

Nu doar caii sunt rezidenti permanenti cu 4 picioare la Singureni Manor, ci si diferite soiuri de caprioare si cerbi, pe care ii poti zari fie din masina, fie chiar si la plimbare, daca te uiti atent printre copacii palcurilor de padure impanzite pe tot domeniul.

Cum sunt camerele la Singureni Manor?

Noi am avut o camera spatioasa, cu doua paturi mari, duble, dar am mai cerut si un extra pat, pe care ni l-au adus imediat, pentru a incapea mai bine. Copiii s-au bucurat si de privelistea cu iglu-uri pe geam, dar si de locul de joaca mare din spatele hotelului.

Mancarea e un capitol aparte la Singureni Manor. Un capitol cu adevarat delicios!

Cina este de degustare la Singureni, ai parte de un festin culinar impartit in mai multe feluri atent pregatite si aranjate in farfurie. Pentru copii poti comanda dintr-un meniu special conceput pentru ei si potrivit gusturilor celor mici, asa ca intreaga familie a fost foarte multumita.

Daca esti cazat inclusiv duminica, poti opta pentru brunch-ul de duminica, intre 12 si 16. Cum era primavara cand am fost noi, ne-am rezervat un iglu in padurea din spatele restaurantului, sa avem caldura, dar in acelasi timp sa fim in mijlocul naturii. Brunch-ul este iar o afacere delicioasa, tot un meniu fix, cu mai multe feluri, la care poti asorta si vinuri, iar copiii, la fel ca si la cina de degustare, pot alege dintr-un meniu dedicat.

Una peste alta, Singureni Manor a fost pentru noi o idee minunata de weekend, cu aer curat, intalniri cu animale si mancare delicioasa, si, foarte important in traficul din Romania, foarte aproape de Bucuresti. Poti veni aici si doar intr-o excursie de o zi, pentru brunch-ul de duminica, de asemenea, sau poti opta pentru 1 sau mai multe nopti de cazare.

>> Vezi si alte idei de excursii de o zi pe langa Bucuresti | Unde poti pleca pentru un weekend din Bucuresti

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare