Sus
  >  Destinatii   >  America Centrala   >  3 zile prin El Salvador

Din Guatemala City, capitala de Guatemala, pana in San Salvador, capitala de El Salvador, ajungi in doar 30 de minute, cu un zbor direct si rapid. Vama o treci repede, ca cetatean UE nu iti trebuie viza si poti sta pana la 90 de zile in aceasta mica tara din America Centrala, ignorata de obicei de turisti, dar care este insa foarte interesanta de vizitat.

Inceput in El Salvador pe plaja

De la aeroport inspre capitala faci aproximativ 50 de minute. Dar plaja este insa mult mai aproape, pana in Costa del Sol, statiunea aleasa de noi ca prim stop in El Salvador iti ia cam 20 de minute sa ajungi. Nu doar faptul ca e aproape de aeroport a contat, ci si plaja absolut superba, cu nisip inchis la culoare si intrare lina in apa la reflux, care se intinde pe kilometri in sir, ne-a atras in Costa del Sol.

De altfel cina am luat-o pe plaja, si la rasarit direct tot acolo ne-am dus, pentru o plimbare de cativa kilometri, urmata de o balaceala in apele calde-calde ale Oceanului Pacific.

Si nu doar plaja a fost o placere, ci si micul hotel ales, Tortuga Village. Un mic resort direct la buza nisipului, format din cateva casute foarte foarte dragute, din lemn si stuf, cu „dormitorul” la etaj si la parter un foisor pentru relaxare la umbra, cu hamace si balansoare, dar si o masa unde iti este adus micul dejun, si chiar si cina, daca doresti.

Nicio zi in El Salvador fara macar un vulcan – primul „cucerit” este vulcanul San Salvador, de deasupra capitalei cu acelasi nume

Capitala San Salvador este dominata de vulcanul cu acelasi nume, si de varful cel mai inalt al sau, El Picacho, si cei 1960 metri ai sai. Din orice punct al orasului vei zari silueta inconfundabila a vulcanului inca activ, care, desi datorita proximitatii fata de zona urbana si intens locuita poate ameninta catastrofal la orice „trezire”, este foarte iubit de salvadoreni, si locul lor preferat de relaxare. Intreg drumul pana sus este presarat de locuri de distractie si restaurante sau cafenele, toate cu o vedere splendida asupra capitalei.

Craterul principal al vulcanului San Salvador este Boquerón, un crater gigantic format acum mai multe sute de ani, ce a dat numele si Parcului National care il protejeaza. Un traseu de dificultate redusa, cu multe puncte de belvedere, este amenajat in jurul craterului, care pana in 1917, cand a avut loc ultima eruptie a vulcanului, era plin de apa. Atunci, in 1917, violenta eruptiei a evaporat apa, si a lasat in loc un mic crater perfect rotund in centrul craterului principal, numit de localnici Boqueróncito.

Santa Ana, cel mai inalt vulcan din El Salvador, si o drumetie pana in varf absolut superba

O noua zi in America Centrala, un nou vulcan asteapta sa fie descoperit. De data aceasta dis de dimineata ne pregatim sa urcam pe Santa Ana, cel mai inalt vulcan din El Salvador, si craterul sau (activ) impresionant, cu un lac in cea mai nebuna nuanta de turcoaz, din care ies aburi constant. Drumetia este superba nu doar din punctul de vedere al craterului, dar intreg traseul iti ofera peisaje incredibile cu „vecinul” vulcanic Izalco, si silueta sa perfecta de con, cu Cerro Verde, alt vulcan alaturat, impadurit insa, dar si cu imensa caldera ocupata de lacul Coatepeque.

Dupa amiaza de weekend pe lacul Coatepeque

Dupa ce am coborat de pe Santa Ana ne-am indreptat catre malurile calderei Coatepeque, pentru un pic de relaxare la marginea apei. Caldera are nenumarate vile de vacanta pe marginea ei, case frumoase, cu piscine si pontoane, dar si un loc cu restaurante si terase, in weekend pline de muzica si voie buna. Am mancat, si apoi am sarit pe un jetski, pentru a explora zona si de pe apa.

La final, o ultima experienta de neratat in El Salvador: Gusta macar o pupusa, felul de mancare national

Pupusa, o clatita groasa facuta din faina de porumb, a fost declarat felul national salvadorian de mancare, si pupuserii gasesti la tot pasul. Poti gusta pupusas umplute cu branza, carne, legume, si e ceva ce e aproape obligatoriu sa faci in El Salvador. Bineinteles, nu am ratat nicio pupuserie care ne-a iesit in cale, si este ceea ce va recomandam si voua daca ajungeti in aceasta mica tara din America Centrala.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare