Sus
  >  Destinatii   >  La ski in Italia in Dolomiti: Pe partiile din Obereggen

Nu foarte departe de Bolzano, in Tirolul de Sud, am testat anul acesta si domeniul de ski Oberegen (dupa cateva zile petrecute la ski in Plose), preferat de localnicii din zona pentru weekenduri pe partii.

Cum sunt partiile din Obereggen?

Obereggen se gaseste in Val d’Ega, si drumul de la autostrada sau din Bolzano este usor si rapid. Domeniul schiabil de aici se intinde pana la 2500m altitudine.

Urcarea pe partii se face de la Ski Center Latemar, si ai la dispozitie 48 de kilometri de partii perfect intretinute, deservite de 18 instalatii de urcare. De jos poti urca si cu o gondola sau telescaun chiar si fara skiuri, pe jos sau cu sania.

Acelasi ski pass iti da acces si la partiile din Val di Fiemme. De asemenea, Oberegen este inclus in super domeniul schiabil Dolomiti SuperSki, si daca achizitionezi un astfel de ski pass ai acces in toti cei 1200 de kilometri de partii din zona Dolomitilor (citeste si despre partiile din zona Alpe di Siusi sau Plose si Seceda).

Ca si grad de dificultate, Obereggen este clasata ca fiind o statiune de ski de nivel mediu, peste 50% dintre partii fiind rosii. 19% sunt bleu, pentru incepatori, iar 14% negre, cea mai abrupta dintre ele avind o inclinatie de 58%. Exista si 3 zone dedicate celor mai mici dintre schiori.

Ce mai poti face in Obereggen in afara de ski si snowboard?

De la baza de sus a gondolei poti porni pe un traseu panoramic, cu placute informative, de peste 3kilometri dus (si inca 3 intors), cu privelisti superbe de jur imprejur, la baza varfurilor stancoase pentru care Dolomitii sunt faimosi.

Apoi, la doar cativa kilometri, un lac faimos te asteapta sa il inconjori intr-un traseu usor, de iarna: Carezza Lake, inconjurat de stanci abrupte. Vara apa lacului este un spectacol in sine, oglindind toate varfurile din jur, iar iarna, cum am fost noi, este complet inghetat si alb.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare