Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Piscinele termale de pe Sao Miguel, Insulele Azore

Una din principalele atractii ale insulei Sao Miguel, pe langa peisaje si vulcani, este apa termala, ce se gaseste din belsug pe insula. Cred ca in patru vizite pe cea mai mare dintre Insulele Azore am testat absolut toate piscinele si apele termale amenajate, asa ca pot povesti despre unde te poti balaci in apa calda pe Sao Miguel.

>> Vezi ce am facut cu copiii in prima noastra vizita, de o saptamana, pe Sao Miguel | Citeste hoteluri testate si recomandate de noi pe insula Sao Miguel
>> Cauta alte oferte de cazare pe Sao Miguel

Lacul cu ape termale maro din parcul Terra Nostra, replica data de Azore catre Blue Lagoon din Islanda

Daca Islanda are faimoasa o laguna bleu, Azorele au o laguna… maro. Culoarea e data de cantitatea mare de fier din ape, dar balaceala in lacul din Terra Nostra, in mijlocul craterului din Furnas, e o placere aparte. Apa e calda si catifelata, si peisajul inconjurator, cu gradina botanica superba din jur, este superb. Alaturi sunt amenajate si doua jacuzzi termale, cu apa din alt izvor, in nuante de bleu laptos.

Inainte sau dupa balaceala nu rata nici plimbarea prin parcul Terra Nostra, este o gradina botanica absolut senzationala.

Parcul are si un hotel, cu acelasi nume, atasat. Cei cazati la Terra Nostra pot intra in lacul termal si in parc 24 de ore din 24, si au la discretie, in hotel, si o piscina indoor termala.

Furnas Boutique Hotel, un hotel design de pe Sao Miguel, si cele doua piscine termale ale sale

Tot in Furnas, foarte aproape de centrul orasului si de parcul Terra Nostra, un design hotel, Furnas Boutique (rezerva aici), te asteapta cu doua piscine foarte faine, negre, termale. Inainte de pandemie aveau acces si oaspeti necazati la hotel la ele, dar acum sunt doar pentru cei care si dorm aici. Copiii au acces doar de dimineata, dar adultii pot beneficia de apele termale si ziua si noaptea, la discretie.

Poça da Dona Beija, o „strada” de piscine termale

5 piscine termale, de temperaturi diferite, se succed una dupa alta in cascada, de-a lungul unei „strazi” acvatice. Preferata localnicilor, devine destul de aglomerata pe timp de vara si in weekenduri, dar ramane totusi un loc perfect de relaxae in apa calda „produsa” de vulcanul Furnas, in al carui crater (si orasel) se gaseste.

Termas da Ferraria

Un alt loc cu ape termale senzational si unic pe aceasta insula in mijlocul Atlanticului de Nord vei gasi la Termas da Ferraria. Aici, ape fierbinti de la un izvor termal incalzesc o piscina naturala scaldata de valurile reci ale oceanului.

Alaturi este si o terma organizata, cu doua piscine (galbene!), pentru copii si pentru adulti, dar si zona de spa, inauntru.

Termas da Ferraria este situata pe o zona de coasta dramatica a insulei Sao Miguel. Alaturi ai un far, si nu foarte departe pot fi admirate stancile de la Mosteiros, dar si unul din cele mai cunoscute locuri din Azore, cele doua lacuri de culori diferite despartite doar de un drum de la Sete Cidades.

Termas das Caldeiras

Cea mai mica dintre termele de pe Sao Miguel este Termas das Caldeiras, inca necucerita de turisti. Terma este langa o zona cu fumaroles (amenajate si pentru gatit mancarea traditionala azoreana cozido, unde bucatarul sef este vulcanul si caldura lui), si are doua piscine afara, si una mica inauntru, la care ai acces doar daca rezervi si un tratament de spa. Mica, si in functiune de o gramada de timp, a fost construita in secolul XIX, pe cand mica asezare Ribeira Grande, in care se gaseste, era principalul centru de spa al insulei. De jur imprejur gasim si cateva fumaroles, si locuri speciale de gatit cozido, un fel de mancare traditional azorean pe care il poti incerca la unul din restaurante din zona.

Caldeira Velha

Am lasat la final sa amintesc despre un loc cu adevarat magic. Caldeira Velha nu e doar o piscina termala, ci un adevarat parc natural, in care te simti ca intr-o perioada pierduta in timp. Printre palmieri si ferigi gigantice vei putea sa te imbaiezi intr-o cascada termala si, alaturi, intr-o piscina termala, fiecare cu propriul sau izvor de apa calda.

>> Vezi ce am facut cu copiii in prima noastra vizita, de o saptamana, pe Sao Miguel | Citeste hoteluri testate si recomandate de noi pe insula Sao Miguel
>> Vezi alte oferte de cazare pe Sao Miguel
>> Ape termale se mai gasesc, amenajate, si pe insula Graciosa | Un izvor termal este si pe frumoasa Flores, dar este neamenajat datorita pozitiei greu accesibile si a instabilitatii temperaturii

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare