Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  3 hoteluri kids friendly pe insula Sal, Capul Verde, pentru toate gusturile

Am petrecut o saptamana, in vacanta de Paste, in mai, pe insula Sal, cea mai turistic insula din Capul Verde, si am putut „testa” 3 hoteluri, frumoase si cochete, fiecare potrivit pentru un alt tip de gusturi in calatorii. Sa o luam pe rand!

All inclusive si design minimalist: Riu Palace Santa Maria, un hotel de dimensiuni mari pe insula Sal

Riu Palace Santa Maria este noua aditie Riu in Cabo Verde, proaspat deschis, cu un design minimalist foarte reusit, multe corpuri cu camere, si multe piscine. Este situat pe plaja Ponta Preta, o plaja cat vezi cu ochii, cu nisip fin si intrare lina in apa, in apropierea celuilalt hotel din lant (adults only, acum inchis in pandemie). Cele doua hoteluri Riu impart un waterpark, la care ajungi direct din spatele restaurantelor de la Riu Palace Santa Maria, si aici gasesti si kids club si un loc de joaca (deschis insa doar pana dupa amiaza). Camera family a fost un mic apartament, cu living cu canapea extensibila, si dormitor, si cu un mic balcon inspre mare, exact cat ne trebuia – nu am petrecut mult timp in camera.

Nu suntem deloc fani all inclusive, dar aici ne-a placut design-ul proaspat al hotelului, cu masti africane in turnurile corpurilor de cladiri, dar si plaja nu a fost mai prejos. Inotatorii familiei au fost incantati de piscinele de dimensiuni mari, in care si-au putut face norma zilnica de bazine, iar fanele de cocktailuri, adica jumatatea feminina, de barul din piscina.

De mancat se putea manca langa piscine (gustari, doar la pranz), sau la restaurantul principal, in sistem bufet. Desi mancarea era buna si varianta, am ales de multe ori insa sa mancam in afara resortului, pentru o ambianta mai linistita si autentica. La inceput de mai, restaurantele a la carte, mai multe la numar, erau inchise.

Hilton Sal Cabo Verde, un hotel cu lux discret, in culori vii

Nu departe de Riu Palace, inspre Santa Maria, Hilton Sal te asteapta in nuante rosiatice, cu o piscina din piatra vulcanica, si un restaurant printre dune de nisip, pe plaja, Bounty Beach, cotat in multe ghiduri ca unul din cele mai bune restaurante de pe insula Sal. Un alt punct de atractie este barul Cize, dedicat celei mai cunoscute cantarete din insulele Capului Verde, Cesaria Evora.

>> Rezerva o vacanta la Hilton Sal Cabo Verde

>> Rezerva o vacanta la Hilton Sal Cabo Verde

Odjo d’Agua, un boutique hotel pe insula Sal, bun pentru a explora viata si atmosfera locala

In ultima parte a calatoriei noastre de o saptamana pe insula Sal, in Capul Verde, ne-am mutat din hotelul Riu Palace in Odjo d’Agua, un boutique hotel in Santa Maria, epicentrul turismului aici, o mica oaza verde plina de flori, cu piscine sarmante si terase chiar deasupra oceanului. Seara la apus ne-am plimbat pe plaja, iar dimineata ne-am baut cafeaua in sunetul valurilor, si a fost o incheiere minunata pentru vacanta noastra de Paste.

>> Rezerva si tu o vacanta la Odjo d’Agua pe insula Sal Cabo Verde

Odjo d’Agua are doua piscine, una intre flori si una infinity, deasupra apei, iar camerele au mici terase inspre curtile interioare, pline de flori, ale hotelului. Restaurantul este cu tematica marina, cu terase ample, si preparate traditionale pe insule. Noi am avut un apartament, cu doua paturi pentru cei mici, si un pat matrimonial in dormitor, perfect pentru familia noastra de doi adulti si doi copii.

>> Rezerva si tu o vacanta la Odjo d’Agua pe insula Sal Cabo Verde

Citeste intr-un post separat mai multe despre ce am facut o saptamana cu copiii pe Sal, Capul Verde, sau cauta un alt hotel disponibil pe insula Sal.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare