Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  3 destinatii populare de ski in Austria

Cand e vorba de ski in afara Romaniei, Austria e vedeta incontestabila, alegerea numarul 1 a Romanilor. Alpii austrieci adapostesc peste 7000 de kilometri de partii de ski, perfect intretinute, impanzite intre multitudinea de statiuni care mai de care mai cochete. Azi va povestesc insa despre 3 din cele mai populare alegeri.

Zell am See si Kaprun, primul nostru contact acum 15 ani cu partiile de ski din Austria

Zell am See si Kaprun sunt practic doua domenii schiabile, dar faptul ca intre ele sunt doar cativa kilometri le face sa imparta un ski pass, astfel incat amatorii de sporturi de iarna sa poata alterna muntii in fiecare zi. Bonus: in Kaprun gasesti ape termale din belsug, si unul din cele mai frumoase centre de spa din Alpi. Iar sus pe ghetarul Kitzsteinhorn poti schia la peste 3000 de metri si urca pe platforma de belvedere Top of Salzburg la 3029m. Citeste mai multe aici.

Bad Gastein, ski cu aer imperial

Daca in general statiunile de ski din Austria au un aer tipic, cu casute mici cu mult lemn, Bad Gastein este aparte. Aici predomina mici palatele, si intregul orasel cu aer imperial este construit intr-o vale ingusta, in stanga si dreapta unei cascade spectaculoase. Ca si Kaprun, si aici gasesti cateva complexe de ape termale, iar pe unul de varfuri vei gasi un pod miscator spectaculos. Vezi mai multe poze si citeste mai multe despre Bad Gastein.

Valea Zillertal si ghetarul Hintertux

Un alt ghetar spectaculos pe care se poate skia chiar si vara, Hintertux, te asteapta sa combini partiile sale cu cele din Valea Zillertal, cu acelasi skipass. Bonus la inaltime aici este o fantastica pestera de gheata.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare