Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari prin sudul Italiei: Pisticci, orasul alb din Basilicata

Una din regiunile mai netraficate de turisti in sudul frumoasei Italia este Basilicata, dar ea ascunde cu adevarat comori. Matera este cu siguranta cel mai cunoscut si vizitat oras de aici, dar azi vreau sa va vorbesc despre alt orasel, supranumit orasul alb din Basilicata: Pisticci.

Daca Ostuni este orasul alb din regiunea Puglia, vecina Basilicata are si ea unul: Pisticci. Insa spre deosebire de fratele sau in ale culorii caselor, Pisticci nu este deloc turistic. Vara il gasesti adormit, pustiu, poate cu cateva gunoaie in vant, cu strazi inguste si de multe ori in scari, dar cu un sarm mai mult decat evident si cu o priveliste superba in jur, mai ales din fata celei mai impozante structuri din oras, biserica Chiesa Madre, cu marea la orizont si formatiuni stancoase cu forme alambicate in jur.

Unde te cazezi in Basilicata langa Pisticci cu copiii?

Nu stiu daca chiar in Pisticci vei gasi unde sa te cazezi (noi nu am gasit nici macar sa cumparam o inghetata, atat de adormit era oraselul), dar in jur, printre dealuri, vei gasi numeroase pensiuni de agroturism, nu mai bune de un popas cu copiii. Noi am ales Torre Fiore, un mic hotel intr-o fosta cetate, devenita apoi ferma, inainte de a incepe sa astepte turisti ca si boutique hotel, un loc absolut fantastic de a termina 4 zile insorite in sudul Italiei, cu balaceala din plin in piscina infinitului.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare