Sus
  >  Destinatii   >  Un weekend la chateau, intre viile din Bordeaux

Tinutul vinului Bordeaux, Franta, e doar la un zbor rapid distanta de Bucuresti. Avem de 3 ori pe saptamana zbor direct (cu Blue Air), si poti cu usurinta face un long weekend intre vii, relaxand, la degustari de vin Grand Cru, specialitatea regiunii.

Dar oare ce poti sa faci in zona Bordeaux intre 2 degustari de vin un weekend, un long weekend or chiar o saptamana? Pai sa o luam pe rand…

1. Sa dormi un weekend intre viile din Bordeaux

Poti bineinteles sa dormi in oras, in Bordeaux, dar ce poate fi mai frumos decat sa dormi intre vii, si oferte sunt fara numar, de la luxoasele Chateaux, la pensiuni agro-turistice. Noi nu am dormit la un chateau producator de vin, ci la un hotel-spa, intre vii, la Les Sources de Caudalie, care combina apele termale cu strugurii, in realizarea de cosmetice. Iar boutique-hotelul lor este senzational, un castel inconjurat de casute de lemn traditionale, cu piscine cu apa calda in curte, un lac cu rate pe el, si cea mai frumoasa piscina indoor vazuta de mine.

A fost o placere in fiecare dimineata sa ne trezim in mijlocul viilor, si sa admiram pe geam privelistea superba.

2. Sa vitezi macar un chateau, si sa degusti Grand Cru, vinul de Bordeaux

Peste drum de castelul Les Sources de Caudalie este alt castel, bineinteles, doar esti in Franta: CHATEAU SMITH HAUT LAFITTE, renumit pentru aroma vinurilor sale, si pe care am ales noi sa il vizitam.

3. Alearga printre vii sa dai jos caloriile de la vinul bun si mancarea delicioasa

Sunt numeroase trasee pe care poti face un jogging usor, matinal, sau un antrenament serios, demn de participare la ultra-maratoane. Noi am alergat pe un traseu de 8km, care ne-a dus printre vii, pe langa casute rustice sarmante, castele elegante, prin paduri luxuriante cu foarte multe ferigi, si pe langa raulete.

 

4. Balaceste in ape termale

In zona sunt si ape termale, si noi am ales sa ne balacim in piscinele hotelului nostru, alimentate cu apa care este folosita si in cosmeticele Caudalie.

5. Degusta bucataria locala

Bineinteles, asezonata cu mult vin, adevaratul profil gastronomic al zonei.

6. Nu uita de orasul Bordeaux

Toate castelele si viile frumoase poate te pot face sa uiti fix de orasul cel mare, Bordeaux, si ar fi pacat. O plimbare pe faleza mare de pe malul raului Garonne, care traverseaza orasul, este tare placuta. Piata Bursei, si Oglinda de apa din fata ei, iar nu trebuiesc ocolite. Restaurante care te imbie cu preparate din peste si mult vin local gasesti peste tot, si daca vrei o perspectiva de sus a orasului urca-te sus in poarta cu turnulete si decoratii Cailhau.

Iar o vizita in taramul vinului rosu intens nu poate fi completa fara o oprire la Cite du Vin, muzeul vinului, gazduit intr-o cladire de sticla cu o forma atipica, in care vei afla despre regiunile viticole din toata lumea, vei participa interactiv la ceea ce presupune cultivarea si recolta vitei de vie, vei asculta istoria Bordeaux-ului si iti vei exersa nasul de oenolog. Totul in unul din cele mai high-tech muzeu vizitat de noi in ultima vreme.

 

Si la aterizare sau la plecarea la finalul weekend-ului, in aeroportul din Bordeaux, nu uita sa te pozezi cu una din sticlele de vin super-gigante care pazesc atat benzile de bagaje, cat si parcarile sau rondo-urile.

7. Da o fuga la plaja la oceanul Atlantic

Tarmurile Atlanticului sunt la sub o ora de Bordeaux, usor de ajuns chiar si intr-un weekend, iar orasul Arcachon, cu case cochete si plaje largi este o alegere excelenta pentru o zi de balaceala. Tot de aici poti lua croaziera prin golf, si pana la Insula Pasarilor.

8. Una din cele mai faine experiente intr-un weekend in Bordeaux: Catara-te pe cea mai mare duna de nisip din Europa, Dune du Pyla

La jumatate de ora de Arcachon si o ora de Bordeaux te asteapta un gigant nisipos: Duna Pyla, de pe creasta careia vei avea niste privelisti extraordinare. Citeste mai multe despre Dune du Pyla.

9. Plimba-te cateva ore din weekend-ul tau pe strazile abrupte si pietruite din St Emilion, capitala neoficiala a vinului Bordeaux

Orasul Bordeaux este capitala oficiala a regiunii, dar capitala vinului de aici este cu siguranta St Emilion, un oras medieval cocotat pe un deal, cu case si strazi de piatra, cu o bijuterie alba de biserica monolit, sculptata si cu un turn de 133m in care te poti cocota pentru o priveliste extra. In plus, nu rata catacombele orasului, pesteri de piatra folosite de producatori pentru a pastra vinul la rece.

Noi deja avem plan sa mai profitam de ruta aceasta catre Bordeaux pentru a vizita si alte zone in jur, Biarritz, Tara Bascilor franceza – ca doar tare mult ne-a placut si in Tara Bascilor, partea spaniola – sau faimoasa cetate Carcassonne, ambele situate la 2-3h de Bordeaux.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare