Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin muntii de nord din Grecia continentala: Metsovo

Pentru multi, Grecia este sinonima fie cu plaja in insule, fie cu vestigii arhitecturale insemnate. Insa, cum de curand am descoperit, grecii nu stau prost nici la capitolul plimbari prin munti. Si daca mergi in Grecia continentala inspre sfarsitul toamnei sau, de ce nu, chiar in iarna (noi am fost la jumatatea lui decembrie, cand am vizitat si stancile cu manastiri de la Meteora, dar si Salonic), poti prinde zile racoroase, dar senine, perfecte de plimbari la inaltime in Metsovo. Iar daca mai ai timp de plimbari prin regiunea Epir, citeste articolul scris de cei de la Crestem si Calatorim.

Lacul Aoos River Springs

Noi am ales sa exploram zona din jurul oraselului Metsovo, destinatie turistica plina de manastiri, si muzee, dar pentru noi prima escala a fost la lacul artificial Aoos River Springs, fascinant la apus cu zecile sale insulite acoperite cu conifere si fiordurile alambicate ce il strabat.

Cota 1350 si Parcul National Pindos

Am admirat apoi muntii de la cota 1350, unde ne-am cazat la un hotel cu view panoramic catre Parcul National Pindos si toate varfurile sale muntoase. Ne-am relaxat la piscina, sau la restaurant (unde am gustat unul din cele mai faimoase vinuri grecesti, Katogi, produs in aceasta regiune, in Grecia, in jurul Metsovo), si seara am incheiat-o admirind flacarile la semineul din camera.

Dimineata insorita ne-am inceput-o cu o plimbare in jurul hotelului, pe langa piscina infinitului pe atunci inghetata (era decembrie, si daca in Salonic erau 16 grade, aici, in munti, erau undeva in jur de 0 grade).

Ne-a placut tare mult aici, in nordul Greciei, si planuim, tot la iarna, sa revenim pentru a explora mai mult.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare