Travelista.ro Exit Reader Mode

Romania cu copiii: Biserica fortificata Biertan si linistea dintre dealurile Transilvaniei

Azi despre un loc deosebit din Transilvania: o vizita cu copiii la Biserica fortificata Biertan si pe dealurile din jurul sau.

In Romania sunt 7 biserici fortificate incluse in patrimoniul UNESCO, si ca o rezolutie personala mi-am propussa ajung pe la toate, dar si pe la altele din zona, ne protejate de UNESCO, dar la fel de fantastice, cum ar fi Cincsor, Cisnadie, Cisnadioara sau Harman. Citeste si despre Bisericile fortificate DarjiuPrejmer, Viscri, Saschiz, Calnic, Valea Viilor.

Intr-un weekend trecut am ajuns si la Biertan, care era top in lista mea dupa ce am vazut o poza cu zidurile bisericii si dealuri verzi, terasate, de jur imprejur. Timpul nu ne-a permis, insa daca am fi avut cum, in zona, aproape de Biertan, se aflau si ultimele 3 biserici la care nu am ajuns inca, din lista UNESCO – Valea Viilor, Calnic, Darjiu.

Pe dealurile verzi ce imprejmuiesc Biserica Fortificata Biertan

La Prejmer mi-a placut cel mai mult curtea interioara, punctata de scarile prin care satenii urcau fiecare in camera lui in zidurile de aparare, iar la Biertan mi-au placut cel mai mult dealurile incojuratoare. Inainte de a opri sa vizitam biserica, am urcat pe dealul de alaturi (este un drum forestier care ocoleste casele) si am sfarsit pe o panta cu un view impresionant cu biserica, zidurile sale impunatoare, si dealul terasat de alaturi.

Profitind de soarele stralucitor si cerul senin, copiii au inventat un nou sport, tenis de deal, si s-au antrenat fugarind mingile in iarba.

Prin tunelul de lemn acoperit

Abia dupa aia am coborat la poarta bisericii fortificate, am urcat scarile prin tunelul acoperit cu arcade de lemn, si am dat un tur printre fortificatii si prin biserica, admirind de pe ziduri panorama cu satul Biertan in soare. Mi-a placut tare mult tavanul casetat si pictat discret al bisericii, iar copiilor, ca in fiecare biserica din Transilvania in care i-am dus pana acum, le-au placut bancutele de lemn, decorate cu pernute colorate. La sfarsit nu am uitat sa vizitam mica librarie de la intrare, si am cumparat cateva carti cu legende ale Transilvaniei.

Vom reveni cu siguranta in zona, in aceasta Toscana deluroasa a Romaniei, mai avem obiective de vazut pe aici!