Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  La mare in Bulgaria cu copiii: Bolata, o plaja aproape rotunda

La nu mare departare de granita romano-bulgara, inainte de celebra Cap Kaliakra, se gaseste o plaja cu adevarat deosebita in Bulgaria. Pe numele ei Bolata, este un golfulet sub impunatoarele stanci rosiatice ale Kaliakrei, cu o forma aproape perfect rotunda.

 

Cum ajungi la plaja Bolata?

Din vama faci pana aici maxim jumatate de ora, iar plaja este perfecta pentru o zi la mare. Nisipul este fin, si intrarea lina in apa. Iar datorita formei rotunde, valurile nu ajung cu prea mare forta pana la mal.

Noi nu am ajuns aici in weekendul de plimbari prin nord-estul Bulgariei, ci intr-o dupa amiaza, venind din Costinesti, dar cu usurinta poti vizita Bolata si daca esti cazat la Kavarna sau Balcic, sau in orice alt sat din aceasta zona a litoralului bulgaresc.

Copiii s-au bucurat de balaceala, si eu am zabovit un pic pe mal admirind multitudinea de pasari, zona fiind declarata rezervatie naturala.

O plaja in forma de cerc

La sfarsitul zilei de plaja, am facut un tur in forma de cerc, de la o extremitate la cealalta, pentru a admira mai bine relieful stancos inconjurator. Daca nu ar fi fost atat de cald, ar fi mers si un urcus pana pe stancile ce marginesc in stanga plaja, cu siguranta panorama trebuie sa fie superba de acolo.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare