Sus
  >  Descopera Romania   >  Turist in Bucuresti: In vizita la Ceausescu

De cand am auzit ca Vila Primaverii (sau Palatul Primaverii), resedinta privata a familiei Ceausescu, a fost introdusa in circuitul turistic in aceasta primavara, mi-am dorit sa ii fac o vizita. Nu doar din prisma valorii sale istorice pentru romani, si este cu adevarat interesant sa o vizitezi din acest motiv, turul ghidat iti ofera numeroase informatii mai putin stiute, dar si din punct de vedere arhitectonic, casa fiind o bijuterie. Si intr-o dupa amiaza la inceputul verii, am reusit sa ajungem. Fara copii, pentru ca turul este ghidat, obiectele de decor pretioase, si nu pare o activitate potrivita pentru cei mici, care nu ar intelege nimic, netraind in acea perioada neagra a istoriei Romaniei, perioad comunismului.

 

Turul la Palatul Primaverii, resedinta familiei Ceausescu, este ghidat si pentru o vizita iti trebuie rezervare prealabila

Dupa cum spuneam, turul este ghidat, la ore fixe, si trebuie sa iti faci programare inainte pe site-ul muzeului. Noi am facut cu o zi inainte rezervarea de ora, si am gasit loc fara probleme, marea majoritate a curiosilor si nostalgicilor dupa epoci apuse s-au inghesuit in prima zi, cand accesul a fost gratuit.

Turul prin resedinta privata a familiei Ceausescu dureaza aproximativ o ora si esti purtat prin apartamentele celor 3 copii ai familiei, prin camerele cuplului, prin living, dining, crama, sala de cinema, gradina de iarna, si o piscina cu pereti fabulos decorati cu un mozaic detaliat. De mare interes a fost si dressingul Elenei, o camera gigantica cu multe multe dulapuri, ce candva era plina ochi de rochii facute pe comanda si haine de blana.

Fa o vizita si paunilor lui Ceausescu

In gradina palatului traiesc doi pauni, descendenti ai paunilor originali ai familiei, pasarea preferata a lui Nicolae Ceausescu.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare