Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  La ski in Austria: Valea Zillertal si ghetarul Hintertux

Anul trecut, cu Ema in burtica, am fost in concediul anual de ski in valea Zillertal, in regiunea Tirol din Austria. Care pentru mine, dat fiind conditia mea de 2 in 1, a fost concediul anual de stat pe sezlong si privit la munti si zapada, fara vin fiert in mana.

Unde ne-am cazat pentru o saptaman de ski in Valea Zillertal

Ne-am ales cazare la o pensiune in Mayrhofen, cel mai mare orasel din zona, si o baza buna pentru a urca pe toti muntii din imprejurimi. Centrul orasului este o strada lunga, pietonala, impanzita de magazine, baruri si restaurante. Iar la mijloc este telecabina Penkenbahn, cu o ascensiune impresionanta peste oras, care te urca in domeniul schiabil al orasului, unde poti ajunge pana sus pe Penken, la 2095 de metri.

Intr-o extremitate a orasului Mayrhofen, o alta telecabina mare te asteapta sa te urce sus pe muntele Ahorn, pana la 1965 metri, unde cateva partii, neconectate insa de restul, isi asteapta doritorii de ski.

Ghetarul Hintertux, vedeta regiunii Zillertal

Dupa ce te plictisesti de ce iti ofera orasul, te poti muta (cu masina) 20 de kilometri mai incolo, pe un drum cu serpentine si peisaje minunate, pana la ghetarul Hintertux, care se inalta pana la 3250m si pe care se poate schia chiar si vara. In fapt, noi aici ne-am petrecut cele mai multe zile, eu pe sezlong la soare, si restul grupului pe partiile largi si lungi si pline de zapada proaspata.

Zillertal Arena, un domeniu de ski de dimensiuni considerabile

In partea cealalta a lui Mayrhofen este Zillertal Arena, un alt domeniu schiabil de dimensiuni considerabile, cu apres ski-uri si distractii la baza (inclusiv o saniuta pe sine, ce prindea pe curbe la vale viteze ametitoare) pe care insa eu nu am mai urcat, ziua in care baietii au testat acolo partiile, noi fetele am ramas in oras la cumparaturi, asa ca am decat o singura poza sa va arat:

Concluzia saptamanii: e frumos la munte in Alpi, chiar daca esti gravida si nu poti nici bea vin fiert si nici schia. Aerul este insa la fel de curat, peisajele la fel de frumoase, si, daca ai un pic de noroc, soarele la fel de puternic! Si cu putine rugaminti bine plasate am reusit sa conving schiorii sa ia o zi de pauza de la partii, in care am vizitat Kufstein, un orasel din apropiere cu o cetate impozanta, aventura despre care am vorbit mai demult pe blog.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare