Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Kufstein si o zi de plimbari insorite intre muntii si fortaretele din Tirol, Austria

Austria este una din tarile mele preferate. Este extrem de accesibila, astfel ca ajungem des, fie in Viena si imprejurimi, fie la ski sau la ape termale. De cele mai multe ori, o vizita in Austria presupune si vizitarea unui nou castel, tara fiind efectiv impanzita de castele, palate sau manastiri grandioase. De data aceasta, va povestesc de o vizita de o zi (sau mai bine zis jumatate de zi) la Kufstein, un mic orasel tirolez incarcat de istorie, a carui panorama este dominata de fortareata Kufstein, cu care am facut cunostiinta in ziua noastra libera de la partii in concediul de ski austriac de anul trecut.

 

Kufstein si istoria sa tumultoasa

Fortareata este pentru prima data amintita in 1205, si de-a lungul istoriei a fost disputata intre tirolezi si bavarezi, datorita pozitiei ei la granita dintre cele doua state. Acum, cetatea adaposteste un muzeu in interiorul sau, si te poti plimba prin curtea interioara si pe zidurile de aparare, ce ofera o panorama draguta asupra raului Inn si a Alpilor ce il inconjoara.

Coloratul centrul pietonal din Kufstein

Kufstein este al doilea oras ca marime din Tirol dupa Innsbruck, asa ca a meritat si o plimbare prin centrul pietonal, sfarsita printr-o vizita la un restaurant cu specific tirolez, pentru un pranz delicios si (probabil prea) hranitor.

Despre Mayrhoffen, orasul unde ne-am petrecut saptamana de ski anul trecut, intr-un post viitor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare