Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Travel with kids: Weekend la Ruse (III)

Pentru ca nu mai puteam sa merg prea departe de Bucuresti, in starea 2 in 1 in care ma aflam, dar imi doream sa mai ma plimb putin, intr-unul din weekend-urile caniculare din august am stat si am analizat toate posibilitatile (distanta maxima 100 km de Bucuresti, chestii interesante de facut, hotel cu piscina pentru racorire) si am decis sa revenim cu copiii iar la Ruse, peste Dunare, la bulgari.

Cred ca este a patra incursiune a noastra in Ruse (prima si a doua, respectiv a treia), si a doua de vara aceasta. Dar „mica Viena” cum o numesc bulgarii ne-a oferit cu totul alte posibilitati de distractie acum, de data aceasta traversind podul peste Dunare ademeniti fiind de Eco muzeul si acvariul recent renovate in centrul orasului Ruse.

Eco muzeul si acvariul din Ruse, o surpriza frumoasa de weekend pentru copii

Muzeul ocupa o cladire frumoasa intr-una din pietele centrale ale orasului, si se intinde pe 4 etaje. La subsol se gaseste acvariul, care nu este foarte mare, dar suficient de interesant pentru cei mici,

La celelalte 3 etaje se gasesc o sumedenie de animale in vitrine, pe categorii, cu explicatii in engleza. Intr-un colt este construita chiar si o pestera cu multi lilieci, si alaturi o reproducere a unei manastiri in stanca, pentru care este faimoasa zona Ruse.

Dar cea mai interesanta piesa a muzeului se afla la parter. Un mamut gigant si foarte paros (nepieptanat dupa cum a exclamat Lucas) te asteapta sa faceti cunostiinta. Alaturi si 2 tablite interactive, putind sa pipai blana de mamut sau sa afli diferente intre acest gigantic animal de demult si elefantul zilelor noastre.

Unde ne-am cazat in Ruse cu copiii?

Data trecuta am ales hotelul Riga, impunatoarea cladire inalta de pe malul Dunarii, care, desi ne-a placut, nu avea piscina. Asa ca de data aceasta ne-am orientat catre altul, pe numele lui Cosmopolitan, care oferea piscine din belsug: una pe acoperis, cu view de sus la Ruse, si una cu apa incalzita, indoor, la subsol. Si camera a fost foarte interesanta, cu etaj cu scara cu balustrada de sticla, care l-a incantat teribil pe Lucas.

Faleza Dunarii si sculpturile gigantice in nisip

Seara, aflind intamplator de Festivalul international al sculpturilor de nisip care a avut loc in iunie la Ruse, ne-am indreptat catre faleza Dunarii, unde de altfel nu ne mai plimbasem si care a fost o surpriza placuta, pentru a admira creatiile celor 13 participanti, cu tematici din lumea filmului. Este prima data cand admiram astfel de sculpturi gigant de nisip, si ni s-a parut foarte interesant. Sculpturile vor ramane pe malul Dunarii pana la sfarsitul toamnei (sau pana cand se strica in mod natural).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare