Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Malmo si plimbari de dupa-amiaza cu copiii

Malmo, oraselul suedez la capatul unui pod de Copenhaga (de fapt un ansamblu de pod + tunel), este extrem de accesibil din Bucuresti, cu zbor direct (wizz). Daca planuiti un tur al Suediei, sau o vacanta in Copenhaga, merita sa ii alocati cateva ore. In special daca sunteti cu copiii. Malmo este al treilea oras din Suedia ca dimensiune, si este supranumit Orasul parcurilor, cu peste 200 de parcuri inverzite in total.

 

The Turning Torso Tower, cladirea ce domina Malmo

Prima data cand am fost in Malmo, anul trecut cu ocazia Eurovision, am fost placuti impresionati de promenada pe malul marii, cu view la podul ce leaga cele 2 tari, in apropiere de cladirea emblematica a orasului, The Turning Torso Tower (care din pacate insa este ansamblu rezidential, si nu te poti catara pana la ultimul etaj – sunt convinsa ca ar fi fost niste privelisti absolut superbe).

Promenada din Malmo si un apus frumos

Am revenit si anul acesta cu Lucas pe promenada din Malmo, la capatul road tripului nostru prin Danemarca, pentru a prinde ultimele ore de lumina si a face cateva poze (a doua zi de dimineata ne astepta avionul sa ne duca inapoi acasa, de aceea ultima noapte am dormit-o pe tarm suedez).

Cele mai fantastice locuri de joaca pentru copii le gasiti in Malmo!

Cautind lucruri de facut cateva ore de dupa amiaza impreuna cu Lucas, am aflat ca Malmo a suferit o transformare la mijlocul anilor 90, cand locurile de distractie si joaca pentru copii devenisera extrem de invechite, si orasul a luat decizia ca, in loc sa schimbe instalatiile de catarat si distrat pentru copii vechi cu unele noi, dar tot standard, sa incerce sa creeze spatii personalizate, cu tematica, si absolut unice.

Asa au luat nastere 20 de capodobere ale imaginatiei si ale designului, cu nume sugestive precum the Space playground, The Spiral Playground, The Farm playground, Africa Park, The Sea & beach playground, The spider playground.

Initial am incercat sa ajungem la cel cu tematica spatiala, dat fiind pasiunea lui Lucas pentru cosmos si rachete, dar nu am reusit sa il gasim, asa ca ne-am multumit cu urmatorul pe lista The Fairytale Playground, situat mult mai central si mai usor de localizat pentru oameni prima data in oras. Bule bleu crescute din pamant ofereau un teren bun explorarii (si imbunatatirii echilibrului micilor vizitatori), fluturi giganti galbeni decorau spatiile de catarat, iar un topogan curcubeu invita copiii la distractie.

Nu rata centrul vechi, Stortoget

Ambele dati am sfarsit prin a manca la unul din restaurantele din centrul vechi al orasului, in piata pietonala, Stortoget.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare