Travelista.ro Exit Reader Mode

O saptamana pe St Lucia, a 100 tara UN pentru noi

Cel mai cool aeroport, chiar, dar chiar pe plaja, ne-a facut introducerea in tara cu numarul 100 din lista tarilor recunoscute UN: Saint Lucia, singura tara din lume ce poarta numele unei femei si unul dintre stopurile din cele 3 saptamani petrecute prin Caraibe in vacanta de iarna. Am ajuns pe St Lucia dupa un zbor scurt din Barbados.

3 zile pe Reduit Beach, una din cele mai frumoase plaje din St Lucia

Am aterizat la apus pe St Lucia, si dupa ce ne-am luat masina in primire, am poposit la barul de pe plaja al aeroportului. Da, aeroportul are sala de asteptare, si barul de aeroport, pe nisip. Cat de cool este asta oare? De la aeroportul micut al capitalei, pe care aterizeaza toate zborurile intre insule, ne-a luat mai putin de 1h pana am ajuns la hotelul nostru de pe Reduit Beach.

Iar dimineata… vai ce ne-a placut plaja pe care ne-am trezit, desi eram deja de doua saptamani in Caraibe si la a patra tara insulara (dupa Trinidad&Tobago, Dominica, Barbados)!

Nu puteam sta toata ziua la plaja, insa, nu? Dar din fericire insulele din Caraibe iti ofera o multitudine de activitati pentru cei care nu pot sta sa se bronzeze 8 ore pe zi. Am mers asadar, nu departe de hotelul nostru de pe Reduit Beach, pe Pigeon Island, un parc national, o insula practic micuta, legata de insula mare printr-un banc de nisip, iti ofera o plimbare cu privelisti frumoase de la Fortul Rodney, deasupra golfului cu acelasi nume, pana sus la cel mai inalt punct, Signal Hill.

Dupa drumetia pana in varful acestui mic munte-insula ne-am reintors la baza ei si am poposit pe plaja, la restaurantul Jambe de bois, chiar la marginea apei turcoaz ce inconjoara acest mic colt de St Lucia.

A doua zi am pornit-o in cealalta directie de pe Reduit Beach, si am poposit pe plaja The Naked Fisherman, pentru un pranz din nou extraordinar si o portie de balaceala in acest golf stancos.

Un foarte scurt stop in capitala St Lucia

Capitala St Luciei, Castries, nu are prea multe locuri notabile de vizitat. Ba chiar este un oras haotic si agitat si pe alocuri murdar… Dar Catedrala sa, Minor Basilica of the Immaculate Conception, cea mai mare biserica din Caraibe, e atat de frumos pictata de un pictor de aici de pe insula, cel care a desenat si steagul micii tari pe care ne aflam, incat merita popas de 10 minute si o abatere din drum.

Si ne-am mutat in partea cealalta a insulei

Dupa 3 zile pe Reduit Beach, am schimbat jumatatea de insula pe care ne cazam. Dar pe drum am facut un mic traseu de stopuri interesante. Intai am oprit la celebrele Diamond Falls, doar unele din multele cascade frumoase din aceasta parte a insulei St Lucia. Aici Josephine, prima sotie a lui Napoleon Bonaparte, obisnuia sa faca baie pentru putere si frumusete, in micul bazin de apa termala de la poalele caderii de ape.

Apoi, nu departe, am inceput urcusul pe Tet Nature Trail, pentru a vedea de aproape cel mai cunoscut simbol al insulei St Lucia: Pitonii. Pitonii sunt 2 formatiuni vulcanice, rasarite practic din mare, si unul dintre cele mai frumoase trasee usoare, bune de facut cu copiii, in care ii poti admira in toata frumusetea lor, este acesta. Nu iti ia mai mult de o ora sa urci si sa cobori pana la platformele de admirat privelistea, dar este un traseu superb.

Urmatorul stop: singurul vulcan activ drive in din lume. Acesta este Soufriere si asa se intituleaza el, si pe buna dreptate: poti merge cu masina prin fix craterul lui, o sosea traversindu-l, printre fumaroles ce fumega agita. Ba poti si sa parchezi, bineinteles, pentru a parcurge si pe jos o mica plimbare cu aroma de sulf printre fumaroles..

Alta atractie din craterul vulcanului Soufriere este Black Pool – o piscina cu apa calda namoloasa. Adica namol ca la Slanic, doar ca fierbinte, direct in crater de vulcan activ. A fost de neratat, nu am ezitat sa ne balacim astfel, o experienta aproape unica, nu e asa?

Pentru imaginea emblematica a insulei St Lucia, cu cei doi pitoni, unul mai mic si unul mai mare, in zare, am poposit pe soseaua ce traverseaza in mii de serpentine insula la The Beacon Restaurant.

Sugar Beach – oare poate aceasta este cea mai frumoasa plaja din St Lucia

Cat am stat pe Reduit Beach eram convinsi ca aceasta este cea mai frumoasa plaja din tara. Dar apoi ne-am cazat pe Sugar Beach si… ne-am schimbat parerea. Si meritam o zi de plaja, nu, dupa atatea plimbari pe St Lucia? Si ce plaja, alba ca zaharul, inghesuita intre 2 pitoni stancosi!

Si cum sa nu iti placa un hotel care e ca un muzeu de arta moderna? Singurul hotel de pe Sugar Beach, membru al retelei Viceroy, iti ofera acces la toata superba plaja (poti insa intra pe plaja si din afara resortului).

Mangrove si Huricaine Hole – golful in care se adapostesc yacht-urile cand e sezonul uraganelor

La final, in drum spre avionul ce urma sa ne duca pe urmatoarea insula – St Vincent – am poposit la Hurricaine Hole, un golf spectaculos inconjurat de mangrove. Am gasit astfel ce lipsea St Luciei ca sa le aiba pe toate: o padure deasa de mangrove pe marginea unui golf ferit, unde vin yachturile sa se adaposteasca de uragane.

Cu o ultima bere Piton la barul aeroportului de pe plaja ne-am luat la revedere de la frumoasa St Lucia si am plecat in cautarea piratilor din Caraibe pe St Vincent!