Sus
  >  Destinatii   >  Haideti cu mine in sudul Italiei la sfarsit de vara!

Inca dinainte ca superba excursie Ladies Only prin Colmar din martie sa se incheie, am discutat cu Alina – The Happy Kid, care a insotit grupul din Cluj, sa repetam experienta in toamna, tot intr-o excursie marca Family Travel Bubble, in colaborare cu agentia de turism Familia Hai Hui. Ca si data trecuta am pregatit un itinerariu relaxant si incitant deopotriva, doar intre fete, care sa ne ajute sa ne incarcam bateriile cu soare din SUDUL ITALIEI, pentru sezonul rece care va urma.

>> Pentru inscrieri: mail catre [email protected]

Excursia Ladies Only va fi in perioada 16-19 septembrie, cu aterizare in Napoli, si vom explora superba zona a sudului Italiei. Sa va povestesc ce program am pregatit!

>> Ce alte excursii de grup avem in perioadele urmatoare
>> Inscriere newsletter Family Travel Bubble
>> Au povestit despre excursia noastra Familia Hai Hui si The Happy Kid

Sâmbătă 16 septembrie ne îmbarcăm pe zborul Wizzair spre Napoli. Eu voi pleca din Bucuresti, iar Alina din Cluj, deci indiferent din care din cele două orașe alegeți să plecați ne veți avea alături pe tot parcursul vacanței. Ne reunim toate în aeroportul din Napoli, de unde suntem preluate de autocarul de transfer. Ne îndreptăm spre coasta vulcanului Vezuviu, într-un peisaj extrem de pitoresc.

De data aceasta am ales un hotel cu adevarat special, un hotel-experienta. Vom sta cazare chiar pe poalele vulcanului Vezuviu, la Vesuvio Inn Bed & Wine Experience, un mic hotel inconjurat de podgorii si livezi de maslini, cu privelisti senzationale catre culmile vulcanice dimprejur. Punctul forte al acestei cazari alese de noi pentru excursia Ladies Only din sudul Italiei nu este doar locatia, ci si piscina in care ne vom relaxa in aceste zile italiene.

Duminica 17 septembrie, dupa un mic dejun pe terasa cu privelisti faine a hotelului, puteti alege: fie va relaxati la piscina, fie veniti cu noi intr-o mica drumetie (usoara) catre craterul vulcanului Vezuviu, la mica distanta de hotel. Vom porni de la hotel cu autocarul, care ne duce până la parcarea de la nivelul superior al muntelui, unde au acces doar tururile organizate. De aici continuăm pe jos aproximativ 30-40 de minute până lângă crater, unde vom avea o priveliște unică. Deși încă un vulcan activ, excursiile pe muntele Vezuviu nu prezintă nici un risc: activitate vulcanică este extrem de redusă, iar tehnologia prezentă permite detectarea oricăror modificări cu zile sau chiar săptămâni în avans.

Drumetia este de un grad mic de dificultate, putind fi parcursa de oricine (totusi trebuie incaltaminte adecvata, nu sandale sau pantofi cu toc 🙂 ), dar peisajele cu craterul vulcanului sunt absolut senzationale, cat si coasta zonei, vazuta de sus din varf. Dacă totuși vi se pare prea dificil să parcurgeți tot traseul, puteți admira peisajul la o cafea pe terasa de la intrarea pe traseu.

Ziua insa nu se incheie. Revenim la hotel dupa drumetie, si in podgoria lor vom savura un prânz special, cu preparate tipice zonei, gătite din ingrediente locale. Acestea vor fi însoțite de o degustare a vinurilor produse aici, inclusiv legendarul vin Lacryma Christi. Fetele care ne-au insotit si in Colmar vor putea astfel compara vinurile cramei Sorrentino, o mica afacere de familie, cu cele produse in Alsacia.

Dupa pranz, ramanem la piscina pentru restul dupa amiezei. Cand mai ai ocazia sa stai intr-un peisaj natural de vis la un pahar de vorba si o clipa de relaxare?

Luni 18 septembrie va propunem o excursie optionala de o zi, de la ruinele Pompeii, orasul acoperit de eruptia Vezuviului in antichitate, pana pe legendara si faimoasa coasta Amalfi. Vom opri la Ravello pentru a ii admira gradinile superbe, si apoi ne vom plimba prin scenicul orasel Amalfi, chiar pe malul marii.

Marți, 19 septembrie, ne luăm rămas bun de la superbul peisaj la Vezuviului și ne îndreptăm spre aeroport. În drum, ne oprim la Ercolano, pentru a vizita ruinele vechiului oraș Herculaneum, îngropat de cenușa vulcanică în erupția din anul 79. Mai puțin cunoscut decât Pompeii, Herculaneum e mai mic, însă mai bine conservat. Înainte de marea erupție, Herculaneum era o așezare de doar 5,000 locuitori, însă un oraș al elitelor, cu numeroase vile luxoase pentru acea epocă. Cenușa vulcanică ce a acoperit întreaga așezare a permis păstrarea într-o stare foarte bună a elementelor arhitecturale din lemn, dar și a altor materii organice precum papirus, sau chiar alimente.

Dupa vizita, la pranz, ajungem la aeroportul din Napoli, de unde ne imbarcam, fiecare grup in parte, catre Bucuresti sau Cluj cu compania wizz, dupa ce ne luam la revedere relaxate, dupa o superba vacanta in sudul Italiei.

>> Pentru inscrieri: mail catre [email protected]

Costuri

Costul de participare în excursia organizată de noi este de 699 euro/persoană. Pentru înscrierile confirmate până la data de 30 Iunie avem însă un tarif special Early Booking 599 euro/persoană.

Tariful afișat este pentru o persoană, în cazul în care sunt cazați doi adulți în aceeași cameră dublă (există un număr limitat de camere triple sau cvadruple, vă rugăm să ne contactați dacă doriți o astfel de variantă). Plănuim un grup mic, de aproximativ 20 de persoane, deci recomandăm să vă hotărâți repede (la excursia din luna martie am închis grupul după o săptămână de la lansare!).

>> Pentru inscrieri: mail catre [email protected]

>> Ce alte excursii de grup avem in perioadele urmatoare
>> Inscriere newsletter Family Travel Bubble
>> Citeste despre alt weekend (in doi) pe Coasta Amalfi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare