Sus
  >  Descopera Romania   >  Memorialul Inchisoarea Pitesti

Memorialul Inchisoare Pitesti: un muzeu dur, tulburator despre Experimentul Pitesti, reeducarea prin teroare a detinutilor politici anticomunism, testat aici in 1949 pentru prima data, si ulterior aplicat si in alte inchisori politice din Romania. Copiii sub 12 ani nu au voie din motive evidente, mai alea subsolul inchisorii te ravaseste. La intrare insa este amenajat un mic Muzeu al comunismului pentru copii, unde angajatii pot ramane cu cei mici, si le explica ce a insemnat aceasta perioada din istoria Romaniei.

Intrarea in memorial este gratuita, si este deschis marti-duminica 11-17. Se plateste doar daca doriti tur ghidat. Muzeul are insa o sumedenie de panouri peste tot, cu o gramada de informatii. Noua ni s-a parut mai potrivita experienta individuala. Am crezut ca stam jumatate de ora si am plecat de acolo, intristati de cruzimea oamenilor, 2 ore mai tarziu.

Daca vreti sa va relaxati un pic dupa o vizita la Memorialul Inchisoarea Pitesti…

Am luat copiii de la bunici dupa ce am terminat vizita noastra, si am profitat de soarele de toamna pentru a merge in Parcul Lunca Argesului, nu departe, chiar langa intrarea pe autostrada inapoi spre Bucuresti. Este un parc mare, cu copaci multi si batrani, chiar pe malul Argesului, reamenajat recent cu alei generoase, trasee de bicicleta si un loc de joaca fain pentru copii.

Unde te poti caza in Pitesti?

Noi, aproape de fiecare data cand ajungem aici, atunci cand nu stam la rudele pe care intamplarea face ca le avem in oras, stam la Ramada Pitesti (vezi preturi aici). E un hotel confortabil, cu junior suites cu canapea extensibila potrivita pentru o familie cu copii, si cu privelisti faine cu tot Pitesti-ul de sus, daca primesti o camera la ultimele etaje.

>> Cauta alta cazare in Pitesti
>> Rezerva Ramada Pitesti

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare