Sus
  >  Calatorii cu copii   >  O zi prin Targu Mures cu copiii

Nu suntem la prima vizita in Targu Mures cu copiii, ba chiar data trecuta, insa acum niste ani buni, atat de multi ca Ema era inca la stadiul de proiect in burtica, am avut parte de un weekend cu spa si mancare buna, dar e prima data cand am luat la pas centrul orasului, si i-am admirat pe indelete atractiile turistice.

>> Cauta cazari in Targu Mures

Vizita la fantasticul Palatul Culturii din Targu Mures

Am inceput plimbarile prin Targu Mures cu unul din cele mai faine obiective ale orasului: Palatul Culturii si senzationalele sale holuri pictate si vitralii colorate. Ne-am dus pentru arhitectura interioara a cladirii, si am fost dati pe spate de exponate. Salile spatioase ale Palatului Culturii adapostesc o adevarata comoara artistica, tablouri fantastice pictate atat de pictori romani, cat si maghiari, exceptionale!

Am continuat apoi alene pe strazile cu cladiri frumoase din centrul orasului, si am urcat celebra scara pictata din Targu Mures, Scara Razoki, in trecut decorata cu motive traditionale, si acum cu un motiv abstract in nuante pastelate.

Plimbare prin Cetatea Medievala Targu Mures

Nu trebuie sa ratati sa intrati in Cetatea Medievala Targu Mures, unul din cele mai bine restaurante obiective din oras, construita in secolul XV – o plimbare prin curtea ei, pe langa turnurile si zidurile de aparare, un stop la Muzeul Papusilor sau de Istorie, sau o cafea la una din terasele de aici, admirind impozanta Biserica Reformata, ce domina locul.

Pranz la Taverna Diavolului

A venit momentul pranzului, asa ca am cautat o locatie potrivita pentru copii. Si ce poate fi mai potrivit pentru o masa de pranz linistita in familie decat un restaurant care se numeste Taverna Diavolului, nu e asa? In ciuda numelui insa, restaurantul e tare linistit si primitor cu copiii, in curtea inverzita fiind amenajat si un loc de joaca pentru cei mici.

O surpriza la Zoo Targu Mures

Dupa amiaza am alocat-o unei plimbari lungi la zoo din Targu Mures. Mai fusesem la el cu Lucas cand era mai mic, dar cu Ema nu, si dupa ce a vazut multe reclame prin centrul orasului a fost clar ca spre el ne indreptam dupa pranz. Si nu am regretat deloc decizia, am avut parte de cea mai mare surpriza in persoana unor lemuri foarte simpatici, veniti aici tocmai din Madagascar, cu care poti interactiona, sub atenta supraveghere a unei doamne ingrijitor, si care sunt extrem de haiosi.

Intreg zoo din Targul Mures arata insa foarte bine, si este plin de animale exotice si interesante, asa ca va recomand o plimbare aici.

In plus, in padurea care gazduieste gradina zoologica sunt si cateva terase, si trasee de biciclete, dar si un loc de joaca de dimensiuni generoase, unde am poposit la final.

>> De cazat ne-am cazat la Casa Trappold (vezi preturi aici), in Apold, unde am vizitat si Biserica Fortificata la cam o ora de Targu Mures. Recomand insa cu drag chiar in oras Privo (vezi preturi aici), hotelul cu design modernist testat de noi la vizita trecuta.
>> Cauta alte cazari in Targu Mures

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare