Sus
  >  Destinatii   >  Cum este Shangri-La, hotelul din The Shard, cea mai inalta cladire din Londra

The Shard domina cerul si peisajul in Londra. Din orice zona a capitalei UK vei putea gasi un loc de unde sa o vezi. Iar o parte din aceasta cladire semeata, cea mai inalta cladire din Anglia si a doua din Europa (in afara de cele din Rusia) este ocupata de hotelul Shangri-La, unul din cele mai luxoase hoteluri din Londra.

Cladirea The Shard poarta semnatura arhitectului Renzo Piano, care a conceput-o ca pe un oras vertical, in care sunt incorporate restaurante, birouri, rezidente si un hotel. The Shard a fost inaugurata in 2012, si pentru o perioada a fost cea mai inalta cladire din Europa de Vest, la 309m inaltime.

Cum sunt camerele la Shangri-La?

Cheia pentru camera ta la Shangri-La o vei primi la receptie, la etajul 35. Hotelul se intinde de la etajul 35 la etajul 52, iar camerele toate au privelisti panoramice cu Londra, de sus, cu geamuri de sus pana jos. De la noi din camera se putea vedea Tower Bridge, si rasaritul deasupra Tamisei. Magic!

Pana si ploaia londoneza arata bine dintr-o camera la etajul 47, in timp ce savuram o carte (din India) si o cafea.

Relaxare de dimineata in cea mai la inaltime piscina din Europa

La etajul 52 din The Shard, clientii Shangri La au la dispozitie o piscina (si o sauna) ametitoare, o experienta de inot cu un pic de adrenalina, deasupra Londrei. Pentru a nu se aglomera, trebuie facuta rezervare prealabila, iar copiii sunt primiti doar intre anumite ore. Alaturi de piscina, este si o sauna panoramica, dar si un colt pentru o cafea de dimineata.

Gong, cel mai la inaltime bar din Europa de Vest

La acelasi etaj cu piscina, „usa in usa”, alt „cel mai la inaltime” loc este: Gong, cel mai la inaltime bar din Europa vestica, si unul din cele mai faine restaurante rooftop pentru admirat Londra de sus. Trebuie insa rezervare din vreme, este un loc foarte dorit si de catre londonezi pentru o cina cu panorama, nu doar de catre turisti.

Daca nu gasesti loc la Gong, nu dispera, The Shard mai are 2 restaurante panoramice: Oblix, cu privelisti si catre est si catre vest si Tian, unde vei putea servi si micul dejun de dimineata. La ambele este nevoie de rezervare prealabila!

Ce poti vizita in imediata aproapiere a The Shard?

Cu intrare separata de hotel, si accesibila pentru toti turistii, The Shard are amenajata si o platforma de observatie, unde, se spune, daca este vizibilitate buna, poti vedea Londra la 360 de grade, cale de 40 de mile.

London Bridge, Bridge Tower si London Tower sunt la cateva minute de mers pe jos, cat si Sky Garden, cea mai la inaltime gradina publica din Londra. O plimbare pe malul Tamisei te poate purta pe la toate aceste obiective, si este frumoasa atat ziua, cat si dupa lasarea intunericului, cand toate cladirile din centrul Londrei se lumineaza si stralucesc la propriu.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare