Sus
  >  Destinatii   >  La ski in Italia in Dolomiti: Partiile din Plose

Anul acesta am inceput sezonul de ski in Italia, in Dolomiti. Unde in sfarsit s-au deschis partiile (anul trecut pandemic am putut schia doar in cateva tari din Europa)! Si am ales sa experimentam partiile din Plose, un domeniu schiabil la aproximativ jumatate de ora de Bolzano.

Cum este la ski in Plose?

Plose face parte din Dolomiti SuperSki, deci vei avea optiunea fie sa iti iei cartela valabila doar pe partiile de aici, fie una care sa iti ofere acces pe toate domeniile schiabile din Dolomiti. In functie de cate zile stai, vei putea decide la fata locului, la casa de bilete. Din micul sat Plose vei urca apoi cu o gondola pana la punctul de start pentru partii (poti si cobora apoi inapoi pe schiuri pana jos la parcare). La start vei putea bea un vin fiert sau un aperol, si de acolo porni. Tot acolo este amenajat si un loc de joaca pentru cei mici.

Masivul Plose adaposteste peste 40 de kilometri de partii de ski, de toate nivelurile, deservite de telescaune si doua gondole. Cel mai inalt punct in care poti ajunge cu skiurile este la 2505m, dar marea majoritate a partiilor se desfasoara la peste 2000m, cu vederi panoramice catre varfurile stancoase ale Dolomitilor. 14 cabane ofera schiorilor mancare traditionala din Tirolul de Sud, si bauturi.

La partea de jos a partiei este amenajata si o zona de copii, cu o partie usoara deservita de teleski si un covoras magic pentru cei mai mici schiori.

>> Vezi preturi si oferte la hotelul My Arbor | Cauta alte cazari in Plose/Bressanone

Ce mai poti face in Plose in afara de ski?

Sus pe munte nu sunt amenajate doar partii de ski si snowboard, ci si cateva trasee de drumetii prin zapada, bine marcate si excelent pozitionate pentru peisaje superbe. Cel mai lung te va duce pret de 4 kilometri de la Kreuztal-Val Croce, la 2050metri, (unde te lasa gondola ce urca din parcare din Plose de jos) pana la Rifuggiu Sci, la altitudinea de 1900m.

Apoi, amatorii de senzatii tari, dar fara skiuri, pot inchiria saniute. Un traseu celebru te va duce de la 2000 de metri cu sania pana inapoi la parcare, o coborare lunga si plina de adrenalina. In plus, din loc in loc, si pe partii, si pe traseele de drumetii, sunt amenajate mici locuri de joaca, foarte interesante, pentru copii.

Dupa ce cobori de pe munte, nu rata o vizita in Bressanone (Brixen), cel mai vechi oras din Tirolul de Sud. In centrul sau vechi stradute pietruite, inconjurate de case cochete si colorate, te asteapta, dar si o magnifica biserica, Domul din Bressanone. Nu rata nici Chiostro, o serie de picturi absolut senzationale, din secolele XIV și XV, creatii ale artistilor regionali pentru a ilustra povestile din Biblie, care astfel devin accesibile chiar si celor care nu stiu sa citeasca.

Ce alte regiuni de ski din Dolomiti sunt usor accesibile din Plose?

La distanta de 45 de minute cu masina ai numeroase alte domenii schiabile, incluse in Dolomiti SuperSki. Noi am ales sa schiem intr-o zi pe muntele Seceda, pe partea insorita din Val Gardena, cu priveliste la faimoasele sale varfuri ascutite, dar la fel de usor este de exemplu sa ajungi la Alpe di Siusi, o zona de ski foarte potrivita pentru familii.

Unde ne-am cazat in Plose pentru weekendul nostru de ski in Dolomiti?

La cateva minute cu masina de gondola ce te urca pe varfurile skiabile din Plose am ales un hotel (adults only) ca o imensa casuta in copaci: My Arbor. Aici ne-am petrecut serile, in piscina calda a hotelului, cu priveliste catre varfurile muntoase de peste orasul Bressanone.

>> Vezi preturi si oferte la hotelul My Arbor | Cauta alte cazari in Plose/Bressanone

>> Vezi preturi si oferte la hotelul My Arbor | Cauta alte cazari in Plose/Bressanone
>> Citeste despre cum a fost cu copiii un weekend de ski la Alpe di Siusi, in apropiere

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare