Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  O zi prin Sao Paulo, cel mai mare oras din Brazilia si emisfera sudica

Vacanta noastra braziliana din iulie, inceput la Iguazu Falls si continuat la Rio de Janeiro, s-a terminat in Sao Paulo, orasul de peste 12 milioane de locuitori, centrul financiar si economic al Americii Latine. Cu doar o zi la dispozitie, am vrut sa fim fix in mijlocul actiunii, pe Avenida Paulista.

Sao Paulo si agitatia unui oras imens

Inca de la inceput, Sao Paulo te amesteste. Bulevarde cu o sumedenie de benzi. Poduri suprapuse cu mii de masini. Poluare si aglomeratie. La toate acestea se adauga aglomeratia vizuala. Cladiri inghesuite una in alta, si graffiti la tot pasul. Dupa traficul lejer din Rio, si falezele largi pe care te poti plimba, dupa muntii din mijlocul orasului si palmierii de la marginea plajelor, Sao Paulo pare obositor. Dar dupa ce te plimbi un pic in el, incepe sa iti placa efervescenta lui urbana.

Sao Paulo de sus

Intai si intai vei putea admira Sao Paulo de sus din avion, daca alegi sa ajungi aici pe calea aerului. Asa oras imens va fi tranzitat pe sus de avioane minune in sir, timp in care ii vei putea, fie zi, fie noapte, admira increngatura nesfarsita de strazi.

Ca de multe ori in metropole urbane, am ales sa admiram orasul de sus, si la pranz si la cina, pentru a ii vedea traficul haotic din timpul zilei, si luminile noptii. La pranz am mancat la restaurantul bine numit Vista, deasupra muzeului MAC (Muzeul de Arta Contemporana), cu privelisti impresionante asupra skyline-ului Sao Paulo, Parcului Central si imenselor bulevarde ale orasului. Vista este inscris in Ghidul Michelin.

Daca tot esti acolo, fa un stop si in MAC, pe cele cateva etaje ale sale vei gasi expozitii foarte interesante de arta contemporana.

Seen, cu privelisti 360 asupra orasului, chiar deasupra Avenida Paulista, a fost alegerea noastra pentru cina, deasupra hotelului Tivoli Mofarrej.

Avenida Paulista, sufletul orasului

Sufletul orasului este insa Avenida Paulista, bulevardul central din Sao Paulo. Si cum am petrecut duminica in Sao Paulo, am avut ocazia sa asistam la un adevarat ritual pentru localnici. Momentul cand bulevardul acesta imens se inchide masinilor, si se deschide pietonilor. Clovni, spectacolo, zeci de mii de oameni iau cu asalt pe jos Avenida Paulista duminica dimineata. Pe centru este pastrat un culoar pentru biciclete, dar alte mijloace de transport pe roti lipsesc cu desavarsire.

Am admirat Parcul Trianon, pe aleile caruia ne-am relaxat pret de jumatate de ora, dar si cladirea cu arhitectura interesanta a Muzeului de Arta Sao Paulo.

Putin mai incolo, de-a lungul bulevardului, am intrat sa vedem mai deaproape Casa das Rosas, si curtea sa plina de trandafiri.

In cautarea naturii in mijlocul unei metropole aglomerate – Parcul Ibirapuera

Numit uneori Central Park din Sao Paulo, datorita faptului ca este o oaza verde inconjurata de zgarie nori, precum parcul din New York, Ibirapuera, chiar daca plin de oameni duminica la amiaza cand am ajuns noi, este un loc placut pentru o plimbare, cu lacuri, inchiriat biciclete, statui, muzee, un colt japonez si cateva cafenele.

Intalnire salbatica pe ultima suta de metri, in fata aeroportului Sao Paulo, inainte de a ne imbarca

Imi doream tare mult sa vad un capibara. Acea rozatoare gigantica, caracteristica acestor zone din America Latina. Si citisem ca uneori poti intalni capibara si prin Sao Paulo. Si ce sa vezi, fix inainte sa predam masina inchiriata, langa aeroport, pe malul unui lac, o familie intreaga ne-a distrat cu activitatile si joaca lor.

Unde ne-am cazat in Sao Paulo pentru o noapte?

Am stat doar o noapte in metropola braziliana, asa ca am cautat o cazare cat mai centrala, dar in acelasi timp deosebita. Am gasit astfel hotelul Tivoli Mofarrej, cu arhitectura sa interesanta, imbracat in beton, si cu o curte superba, cu piscina si vegetatie, o adevarata oaza langa Avenida Paulista, agitatul bulevard.

>> Vezi hoteluri disponibile in Sao Paulo | Cauta oferte la Tivoli Mofarrej

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare