Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Vizitind cascadele Iguazu in Brazilia

De ziua mea mi-am facut un cadou deosebit: cascadele Iguazu. Cu siguranta nu eram in pana de cascade in ultima vreme, dupa turul pe Diamond Circle in Islanda, dar in Brazilia imi doream sa ajung de ani de zile. Si ce perioada mai buna sa mergi sa vizitezi unele dintre cele mai aglomerate de turisti locuri din lume daca nu in pandemie? Asa ca, cu vaccinul facut, ne-am imbarcat, via Frankfurt, si dupa o noapte de zbor ne-am trezit direct in Brazilia.

Cum este traseul pana la cascadele Iguazu in Brazilia?

Sa admiri cascadele Iguazu poti si din Brazilia si din Argentina, si in mod normal recomandarea este sa parcugi ambele parti, peisajele fiind diferite, ceea ce in mod normal am fi facut si noi. Insa, in pandemie, partea argentiniana este complet inchisa turistilor straini, asa ca experienta noastra a constat doar in parcurgerea partii braziliene a faimoaselor cascade, cu siguranta una din minunile lumii.

Intrarea in Parcul National este la aproximativ 10km de cascade, pe care ii vei parcurge, in aproximativ 20 de minute, cu autobuzele puse la dispozitia turistilor, de la centrul de vizitatori. 

Poti alege sa parcurgi traseul in ambele directii, dar oprind la Hotelul las Cataratas, la inceputul cascadelor, ai cea mai simpla varianta de mers, cararea de aici mergind alene in jos, de-a lungul cascadelor, cu multe puncte de belvedere. 

La punctul final al cararii poti urca la cel mai inalt punct de belvedere cu un lift panoramic (sau pe scari), dar si sa mergi pana deasupra cascadelor, unde raul Parrana curge alene si nimic nu pare a prevesti caderea fantastic de apa ce urmeaza in doar cativa metri.

Tot la final de traseu ai cateva optiuni de luat masa. Traseul dus intors iti ia putin peste 3kilometri.

De retinut: Parcul National este inchis in zilele de luni, dar traseul este accesibil atunci doar clientilor cazati la hotelul Belmond las Cataratas, singurul hotel din interiorul parcului. De asemenea, orarul este de la 9 la 17, astfel incat rasaritul si apusul, doua momente splendide de experimentat deasupra cascadelor, este rezervat tot turistilor ce dorm la Belmond.

Cum este hotelul Belmond Las Cataratas?

Daca tot ti-am laudat beneficiile de a fi cazat in parc, sa povestesc un pic despre Palatul Roz, superbul hotel istoric Belmond.

Este situat fix deasupra primelor cascade din cele peste 270 care formeaza Iguazu, si este o emblema a parcului National. Turnul sau este cel mai inalt punct din parc, si apusul se vede, peste Argentina, superb de acolo. 

Hotelul este un adevarat palat, roz bonbon, iar in spate ai o oaza de liniste: curte interioara, unde in serile de iarna se aprinde focul, piscina incalzita si terasa pentru micul dejun sau caipirinha dupa amiaza. Pe sezlonguri, o nuca de cocos rece de baut merge la fix!

Nu doar rasaritul si apusul sunt momente exclusive pentru oaspetii Belmond la Iguazu (poti alege chiar sa stai la un picnic pe iarba, cu vedere la cascade, admirind cum dispare soarele peste Argentina), ci poti chiar, la cina, sa asculti sunetul cascadei, sub milioanele de stele de pe cerul emisferei sudice.

Ce mai poti face in Parcul National Iguazu?

In parc, in afara de traseul propriu-zis pe langa cascade, poti alege si alte atractii de natura sportiva: caiace, biciclete si un inedit safari pe pamant si pe apa.

Macuco Safari incepe cu o mica plimbare cu un trenulet electric prin padure. Apoi vei alege, coborarea unei pante abrupte cu jeep4x4 sau pe propriile picioare, pe un traseu prin vegetatia luxurianta de aproape un kilometru. Varianta a doua a fost varianta aleasa de noi, si nu am regretat. Ghidul ne-a prezentat flora padurii Atlantice, subtropicala, cu palmieri si orhidee, ba chiar am avut parte si de o intalnire exotica: printre flori, un sarpe ne privea curios.

Urmeaza partea a doua a aventurii: o plimbare cu barca, unde iar trebuie sa iei o decizie: vrei o plimbare uscata, sau una mai aventuroasa, uda? In varianta cu stropit, mult stropit, barca se va apropia pana sub primele din cele peste 270 de cascade ce formeaza Iguazu, iar rapizii raului Parana, parcursi in viteza, te vor stropi si ei din plin.

Alte atractii in Iguazu, partea braziliana

Parque das Aves, lumea pasarilor, chiar la intrarea inspre cascadele Iguazu

Chiar la intrarea in Parcul National te asteapta sa il vizitezi un alt parc, de data aceasta unul dedicat pasarilor. Un traseu prin padure iti va arata coloratele pasari ce cheama Brazilia casa, de la simpaticii tucani la galagiosii papagali.

Cascadele Iguazu de sus, cu elicopterul

Vizavi, o alta atractie te asteapta. Iti poti rezerva un zbor cu elicopterul pe deasupra cascadelor. Dureaza doar 10 minute cu totul, dar peisajele cu raul Parrana, pravalindu-se furios peste stanci, sunt ametitoare de sus. Desi am mai zburat cu elicopterul, a fost o experienta cu totul deosebita sa zbori in cerc deasupra unui asemenea loc fabulos!

Marcas de tres fronteras

Cascada Iguazu este fix pe granita dintre Brazilia si Argentina, iar imediat peste rau este cea de-a treia tara, Paraguay. Fiecare dintre ele are realizat un monument pentru Tres Fronteras, trei frontiere. Am incercat sa ajungem la cel brazilian, dar luni este inchis (o data cu parcul national), asa ca a trebuit sa il lasam pe data viitoare.

Incursiuni in Argentina si Paraguay

In mod normal, dat fiind proximitatea, este usor sa ajungi din oricare tara in celelalte doua de peste rau. Pe timp de pandemie insa este mai complicat. Vom reveni insa, candva, pentru a vedea cascadele din Argentina, si atunci cu siguranta vom trece si in Paraguay.

Prin oraselul Foz de Iguassu

Si alte atractii sunt prin orasel: un templu budist, parcuri tematice despre filme ori masini, un ice bar, Rafain – o cina bufet cu show muzical din toata America Latina. Multe insa erau inchise din cauza lipsei de turisti pe timp de pandemie.

De la Iguazu am zburat spre Rio de Janeiro, pentru a ne continua vacanta braziliana.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare