Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copiii prin Cheile Tisitei, in Vrancea

O duminica frumoasa ne-a dus, impreuna cu copiii, la o drumetie pe care ne doream demult sa o facem: traseul prin Cheile Tisitei, aflat la aproximativ o ora de Focsani, in Vrancea.

Cum ajungi la inceputul traseului prin Cheile Tisitei

Din Focsani faci cam o ora pana unde iti vei lasa masina, la intrarea in Cheile Tisitei, chiar inainte de statiunea Lepsa. Va trebui sa platesti o taxa de acces, iar la inceputul potecii vei putea citi informatii despre traseul frumos pe care il ai in fata bocancilor. Pentru ca da, nu iti uita bocancii acasa, vei trece si peste mici fire de apa, pe alocuri poteca este abrupta si cu pietris alunecos, iar de cateva ori vei trece peste niste podete de lemn, mai mult sau mai putin improvizate, de pe o parte a alta a Tisitei.

Cum a fost si cat de dificil este sa parcurgi Cheile Tisitei?

Traseul are peste 6-7km doar dus (pana la Tunelul Mare, de acolo continua, mult mai dificil, in sus in munte). Este un traseu istoric ce leaga Lepsa de satul Coza, si partea cea mai populara este usoara, o plimbare agale de-a lungul apei, cu mici puncte mai „dificile” – traversari de apa pe poduri nu tocmai stabile, sarit peste mici cascade, scurte locuri cu poteca destul de ingusta si abrupta. Una peste alta este insa un traseu facil, pe care copiii, tinuti de mana in scurtele momente in care era cazul, nu au avut nicio problema. Dureaza undeva in jur de 5 ore dus-intors. Marcajul este triunghi rosu.

Frumusetea lui este insa deosebita. Apa curge in nuante albastrui, vioi, formind in mai multe locuri cascade furioase peste stanci, cheile sunt stancoase si abrupte, iar locurile in care traversezi apa peste bolovani si podete au fost spectaculoase.

Highlight-ul traseului a fost insa o intalnire complet neasteptata. Panouri tematice de-a lungul potecii iti povestesc despre ursi, rasi si lupi, locuitorii acestor zone, despre prezenta carora am fost avertizati inca de la inceputul traseului. Dar nimic nu ne-a avertizat despre o prezenta salbatica extraordinara: sus coctata pe stancile abrupte ale cheilor, ne-a privit cum ne vedem de drumetie, cu interes, o capra neagra, prima pe care o vedem cu copiii.

Dupa Cheile Tisitei, opreste langa si la Cascada Putnei

Mai vizitasem Cascada Putnei si cu alta ocazie, cand am petrecut un alt weekend in Vrancea, la Zaga Zaga resort, dar fiind la 5 minute de parcarea pentru traseul prin Cheile Tisitei am oprit si de data aceasta. Caderea aceasta de apa este cu adevarat spectaculoasa, si unica in Romania!

Unde am mancat dupa drumetia prin Cheile Tisitei?

Am luat iar statiunea Lepsa la pas, si de data aceasta (fata de acum 3 ani) am reusit sa gasim un restaurant deschis, la Casa Albert. Mancarea a fost foarte buna, iar copiii s-au bucurat de locul de joaca din curte. Este o optiune buna si de cazare in apropiere de Cheile Tisitei, dar noi am stat in acest weekend vrancean un pic mai departe (cam la o ora distanta), la Domeniile Panciu.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare