Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Gradina japoneza din Herastrau, sakura de Bucuresti, si loc seren de plimbare

Unul din cele mai scenice colturi ale parcului Herastrau este Gradina Japoneza, construită în anul 1998 de către Asociația Culturală Româno-Japoneză, construita in cel mai autentic stil japonez, cu mici felinare de piatra sculptate, bazine cu podete, carari pietruite si o zona dedicata ciresilor.

Update 2024: Anul acesta in Gradina Japoneza din Herastrau sakura a inflorit la inceput de aprilie!

La final de mai, sakura de Bucuresti, plimba-te pe sub delicatele flori de cires din Gradina Japonez

De ani de zile incerc sa prind ciresii infloriti in Gradina Japoneza din Herastrau. Dar cum infloresc ciresii la final de aprilie-inceput de mai, deobicei suntem plecati, fiind fix peste vacanta scolara de primavara. Si fie reuseam sa ajung prea devreme, cu bobocii prea mici si neinfloriti, fie dupa, cu florile scuturate. Gradina japoneza este oricum un loc frumos si seren de plimbare, dar cu ciresii in plina floare este de o frumusete magica, iar pentru cine sufera de dorul Japoniei,, acum inchisa in pandemie, si de hanami, privitul florilor de cires in japoneza o adevarata tratatie!

Urmeaza o explozie nebuna de roz! Enjoy!

E frumos si dupa ploaie prin Gradina Japoneza din Herastrau

Cand avem nevoie sa ne aducem aminte de Japonia mergem la frumoasa Gradina Japoneza din Herastrau (Parcul Regele Mihai I, cum mai nou se numeste). Si o luam agale la pas pe aleile ei intortocheate, pe langa mici lacuri, felinare de piatra, si pe podurile sarmante ce iti vor iesi in drum. Este unul din cele mai simpatice locuri din agitatul Bucuresti.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare