Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin Mykonos: Lux si mori de vant

Pentru noi Mykonos a fost o poveste de un weekend lung, dupa un scurt popas in Atena, la hotelul imaginat de designer-ul Karim Rashid. Nu am avut asteptari ca vom putea bate insula in lung si in larg in doar doua zile si jumatate, dar totusi am reusit sa prindem esenta acestei insule, parte a Cicladelor grecesti. Hai sa vedem ce am vazut si ce plimbari am facut in Mykonos.

Ce poti sa faci in cateva zile in Mykonos? 

1. Viziteaza morile de vant (Kato Milli)

Sunt o gramada pe insula, dar multe sunt situate langa Mykonos Town, si merita cu prisosinta o plimbare printre ele. Morile sunt foarte scenice, peisajul in jur, cu Mica venetie din Mykonos Town foarte frumos, si, desi vantos tare, iti va placea mult. 

2. Aseaza-te la unul din barurile si restaurantele de deasupra apei din Little Venice, mica Venetie

Casele par infipte in mare, si terasele agatate deasupra valurilor. Daca prinzi apusul aici, imaginea cu morile de vant si azurul marii va fi de neuitat. 

3. Pierde-te printre stradutele inghesuite intre case alb si bleu din Mykonos Town, o plimbare frumoasa in Mykonos 

Vei intalni biserici, terase fara numar, magazine cu de toate, de la haine scumpe de designer la magneti si ulei de masline, si multe, multe case in alb si bleu. Uneori dotate cu cate o usa rosie la intrare, pentru a sparge monotonia coloristica. 

4. Dupa atatea plimbari in Mykonos, relaxeaza-te si prinde apusul la Scorpios

Situata pe un mic promotoriu inconjurat de plaja, Scorpios e o terasa boema, care noaptea se poate transforma si in club, de unde ai o priveliste fantastica la apus, cu un pahar de vin in mana. Poti continua apoi rezervindu-ti o masa la restaurantul din incinta. 

Am revenit si a doua zi la Scorpios, pentru o alergare matinala urmata de un pic de balaceala. Devreme fiind, locul era pustiu si superb in linistea sa.

5. Mergi la plaja la Principote

Cele mai frumoase peisaje dupa mine au fost de pe plaja Principote, niste culmi deluroase aride, inconjurate de o apa foarte turcoaz. Daca vrei si sa mananci de pranz la restaurant, trebuie musai rezervare. 

6. Nammos, sinonimul luxului

Sunt cei care dau tonul luxului in Mykonos. In multe seri au petreceri pana tarziu, si ziua daca vrei sa stai pe plaja Nammos trebuie sa ai rezervare de sezlong din vreme. La fel si la restaurant. 

7. Dormi intr-un hotel compus din multe casute albe…

Cu ferestre bleu sau rosii. Si cu vedere la traficul intens de barcute si yacht-uri. 

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare