Sus
  >  Destinatii   >  Tahiti, poarta catre Polinezia Franceza

Insula mitica a primilor navigatori pe Pacific, Tahiti, cea mai mare din Polinezia Franceza, este insula iubirii si a sarmului. Sarmul unui loc binecuvantat, cu un popor vesel si o traditie vie, intr-un climat tropical bland. Chiar de la iesirea din avion, pe aeroportul Fa’aa, vei simti mirosul sarat al aerului si te va impresiona parfumul florilor Tiare ce formeaza ghirlanda pe care un localnic cu zambetul pe buze ti-o va darui in semn de bun venit. Cei mai multi calatori prin Polinezia Franceza opresc aici inainte de a porni catre insule mai indepartate, precum faimoasa Bora Bora.

Tahiti abunda de bogatii, ce asteapta sa fie descoperite. Varfurile sale vulcanice, in combinatie cu vegetatia tropicala abundenta, inconjurate de oceanul calm si azur, formeaza decorul perfect pentru o vacanta de vis.

Papeete, capitala insulei

Capitala Tahiti-ului este Papeete, oras micut, ce insa atrage in primul rand prin magazinele sale traditionale (vizitarea pietei de artizanat este obligatorie, de acolo putandu-se cumpara numeroase suveniruri, dar si bijuterii din scoici sau perle). Iar daca vine vorba de perle, aceste cel mai bine este sa fie cumparate din magazine specializate, unde veti fi indrumat catre cel mai bun raport calitate-pret. Perlele negre pot fi cumparate atat la bucata, cat si montate in aur alb sau galben, dupa gust. Printre locurile care merita vazute in Papeete amintim Parcul Bougainville, pentru a te odihni la umbra copacilor giganti si catedrala Notre-Dame din Papeete.

Insa insula propune mult mai multe activitati decat cautarea perlei negre perfecte. Agentiile de turism locale propun o gama variata de activitati, atat terestre cat si pe apa. Printre acestea: excursii safari, turul insulei, sau maritime: winsurf, scufundari, pescuit etc.

Porneste in turul insulei

Turul insulei presupune parcurgerea a aproximativ 114 km pe malul marii, timp in care veti descoperi numeroase frumuseti naturale, dar si importante piese ce construiesc istoria Tahiti-ului.

Pornind din Papeete, primul popas este la inaltime, loc numit Tahara’a, pentru a privi Moreea, cea mai apropiata insula de Tahiti (la 7minute de zbor cu avionul). Continuand de-a lungul drumului ajungem la Point Venus, locul unde primii misionari protestanti au poposit pe plaja cu nisip negru a insulei. Unicul far din Tahiti vegheaza acest loc istoric. Apoi, ruta de centura va trece pe langa Le Trou du Souffleur (gaura suflatorului), un fenomen natural foarte interesant: apa oceanului trece pe sub drum, pentru a iesi apoi, cu un sunet puternic, in lungul falezei abrupte. In timp ce va odihniti si admirati acest fenomen, puteti sa va cumparati o nuca de cocos verde, pentru a ii bea sucul, de la unul dintre comerciantii de la fata locului. Putin mai incolo, drumul se bifurca, si turistii pot vedea cele 3 cascade de la Faarumai, dintre care prima este accesibila la cateva minute de mers pe jos, in timp ce mai mult de jumatate de ora dureaza sa ajungi la ultimele doua. 

Pe drumul de intors inspre Papeete puteti vizita muzeul Gauguin, dar si servi o masa delicioasa la restaurantul cu acelasi nume, situat pe marginea oceanului, cu privire la Tahiti Iti (Mica Tahiti, o peninsula legata de Tahiti Nui – cea Mare).

Vegetatia din aceasta parte a insulei formeaza un decor fermecator, ales si de faimosul pictor pentru a locui pentru o perioada de aproximativ 2 ani. Profitati si opriti intr-unul din numeroasele parcuri de pe marginea drumului pentru a admira cocotieri, arborele fructului-painii, ananasi, bananieri si alte plante si copaci tropicali. In aceste parculete cu atentie ingrijite puteti descoperi si grotele Maraa.

Unde sa stati pe Tahiti, Polinezia Franceza?

Insula Tahiti este impanzita de hoteluri si resorturi, pentru toate bugetele. De amintit Sheraton Tahiti, situat in apropierea orasului Papeete, dar si la cateva minute cu masina de aeroport, sau Le Meridien si Radisson Plaza.

Unde sa mancati in Tahiti, Polinezia Franceza?

Papeete este impanzit de restaurante, oferind o bucatarie bogata, cu influente internationale combinate cu retete delicioase traditionale. De asemenea, marile hoteluri ofera in general clientilor sai cel putin un restaurant, cu meniu bogat, traditional. Un loc renumit este restaurantul Belvedere, situat la o altitudine de 600m pe vulcan, ce ofera o panorama superba a orasului Papeete, a portului, dar si a insulei Moreea.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare